marți, 9 septembrie 2008

TARTE SUEDEZE

Cu un blat care nu necesita coacere,
o crema aerata cu gust de lamaie,
fructe proaspete,
simplu de realizat si cu mare efect de prezentare.


ATENTIE!
Nu apuca sa stea prea mult prin frigider, ca dispar iute!



INGREDIENTE

- 100 g biscuiti cu cereale

- 200 g ciocolata alba
- 4 foi gelatina
- 300 g branza grasa de vaci
- 200 g frisca
- 100 g iaurt
- 50 g zahar tos
- 3 plicuri zahar vanilinat
- 50 ml suc de lamaie
- 1 plic Tort Gelee
- 500 g fructe asortate

OBSERVATIILE MELE

Pentru cantitatea de crema care va iese din ingredientele de mai sus,
dublati cantitatile de la blat.
Eu am mai aranjat cateva tarte si pe biscuiti de ovaz,
pt ca nu aveam pregatite decat opt blaturi de tarta.

PREPARARE
Din straturi duble de fasii de folie de aluminiu
se fac mici inele de 7 cm diametru,
se fixeaza cu scoch hartie si se aseaza apoi pe hartie de copt.

Se zdrobesc biscuitii.
Se topeste ciocolata pe bain-marie...
...se amesteca cu biscuitii.
Compozitia se aseaza in inelele de aluminiu si se preseaza,
astfel incat sa ia nastere niste mici blaturi.
Dupa ce se intaresc, se scot inelele.
Se amesteca branza de vaci cu iaurt,
zahar, zahar vanilinat si suc de lamaie.


Gelatina se inmoaie 10min in apa rece,
se dizolva in bain-marie si se inglobeaza in crema de branza,
urmata de frisca batuta
Crema se da la frigider, iar cand incepe sa se intareasca...

...se aseaza pe blaturi.
Se orneaza cu fructe si se toarna gelatina preparata din Tort Gelee
(pregatita dupa indicatiile de pe plic)



POFTĂ BUNĂ!!!

2 comentarii:

Alexandra T. spunea...

O sa fac reteta aceasta cat de curand..arata superrr!

Gabriela Cara spunea...

si sa vezi ce gust au...