miercuri, 5 noiembrie 2008

PRĂJITURĂ CREME A LA CREME

Retea aceste prajituri o am de multa vreme de pe D.C.
Am modificat cantitatile ca sa o pot face in tava cea mare a cuptorului.

INGREDIENTE BLAT
- noua oua
- noua linguri zahar
- 1 si 1/2 plic Creme Ole de ciocolata
- un praf de sare

INGREDIENTE CREMA
- 400 ml smantana dulce Dorna de 32% grasime
- 400 ml lapte rece
- doua plicuri Creme Ole de vanilie

INGREDIENTE GLAZURA
- 3 linguri apa
- 3 linguri zahar
- 3 linguri cognac
- 150g ciocolata
- 150g unt

PREPARARE
Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi se adauga zaharul,
lingura cu lingura si se bat in continuare, ca la bezea.

Se pun galbenusurile pe rand si se amesteca usor.

Apoi se pune praful de ciocolata,
in doua trei reprize,
amestecand cu grija, prin rasturnare, ...

...pana la omogenizare.

Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si ...

...se coace la 180 grade C pentru 25-30 minute.

Pentru prepararea cremei,
se foloseste un castron in care se pun toate ingredientele deodata
si se mixeaza pana ce va lua nastere o crema consistenta.
Aceasta se pune peste blatul racit si...

... se lasa la frigider, pana ce se prepara glazura.
Se pune la foc mic apa impreuna cu zaharul
si se amesteca pana se dizolva zaharul, fara insa a fierbe.
Se adauga cogniacul, ciocolata si untul bucatele
si se lasa la foc mic pana la topirea completa.


Se pune la racit si cand ajunge la temperatura camerei
se toarna usor peste crema.

Se pune din nou la frigider, pana ce glazura se solidifica usor.

Se taie numai cu cutitul cald.

POFTA BUNA!!!