luni, 19 ianuarie 2009

YUFKA CU MERE


Reteta de la Pocahontas.

Am aceasta minunata reteta de la draga noastra Poca, careia ii multumesc pentru ca mi-a facut cunoscuta existenta foilor Yufka, deosebite fata de foile de placinta cunoscute la noi.
Yufka poate fi folosita pentru mai multe tipuri de placinte cu diverse umpluturi, dupa placul si gustul vostru. Sunt originare din Turcia, si cu ele se prepara delicioase placinte traditionale.

Aici eu am pregatit Yufka cu mere. Metoda de pregatire este foarte simpla.
Se ia o foaie de yufka, se imparte in 8 triunghiuri egale, apoi fiecare, ca si la orice strudel, se umple cu mere calite cu zahar si scortisoara. Se ruleaza, avand grija ca și capetele sa fie bagate in interior, iar varful foii se umezeste cu apa pentru o mai buna aderenta. Se prajesc in ulei la foc mediu, pana capata o culoare intensa aurie. Dupa ce se racesc, se pudreaza cu zahar si scortisoara.