sâmbătă, 14 martie 2009

PRAJITURA MIRACOL


INGREDIENTE
- 80 g unt topit
- 120 g biscuiti digestivi sfaramati
- 175 g fulgi de ciocolata
(eu am pus ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte)
- 75 g fulgi de nuca de cocos
- 125 g miez de nuca tocat marunt
- 400 g lapte condensat

PREPARARE
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de dimensiuni mici
(22 x 26 cm)
Turnati untul topit in tava si...

...presarati deasupra biscuitii sfaramati, in strat egal.

Adaugati fulgii de ciocolata,...

...nuca de cocos

...si nuca tocata marunt.

Apoi turnati laptele condensat.

Coaceti cca. o jumatate de ora, apoi scoateti tava din cuptor
si lasati prajitura sa se raceasca bine inainte de a o taia.

Pentru variatie, puteti carameliza laptele condensat inainte de al turna in tava,
fierbandu-l cateva minute intr-o cratita cu fundul gros (dublu).

La vremea respectiva nu am avut lapte condensat indulcit
si am folosit lapte evaporat.
A fost buna si asa, dar va recomand sa respectati reteta.