luni, 16 martie 2009

PASTEL DE QUATRO LECHES

inspiratie si multumiri alAndala

BLAT DE PANDISPAN

- 6 oua

- 1 si ¼ cupe zahar (280g)

- 1 si ¾ cupe faina (cca 270g)

- 2 lingurite praf de copt

- sare

- esenta de vanilie

- esenta de rom

- 1 lingura rom, eu am folosit Havana Club

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul in etape si se bate ca pentru bezea.

Se adauga galbenusurile, unul cate unul, …

…amestecand usor.

Apoi se pune faina, amestecata in prealabil cu praful de copt

si sare si se inglobeaza cu miscari usoare, de jos in sus…

…iar la sfarsit se pune vanilia si romul.

Se coace in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,

in cuptorul incins in prealabil la 175 grade Celsisus,

Aproximativ 25 minute

Se lasa cateva minute la racit

apoi se impunge cu un cutit din loc in loc,

pe toata suprafata.

PREPARAREA AMESTECULUI DE LAPTE

NECESAR IMBIBARII BLATULUI

- 1 si ½ cutie lapte condensat indulcit

(o cutie = 400g)

- 1 si ½ lapte evaporat

(0 cutie = 320 ml)

-380 ml frisca lichida

- 150 ml lapte

Intr-un vas se amesteca cele trei feluri de lapte,

iar cand blatul este usor caldut,

se toarna deasupra toata cantitatea de lapte.

Se lasa la racit cel putin 4 ore, ...

... dupa care se glazureaza cu Dulce de Leche.

PREPARAREA INGREDIENTULUI

DULCE DE LACHE

-1 cutie de lapte condensat indulcit

Cutie sigilata se fierbe in apa cat sa o acopere, timp de 3 ore.

Continutul se va transforma din crema usor galbuie de lapte condensat

intr-o pasta groasa caramel.