miercuri, 26 ianuarie 2011

PENNE CU SOS DE GORGONZOLLA

Daca e ceva de la care nu ma pot abtine sa nu fur, sa nu ciugulesc, in care sa nu imi var lingura ori de cate ori trec pe langa aragaz, aste sunt pastele. Sub orice forma. Cu orice sos. Si oricat de multe. Sau oricat de satul as fi, tot mai gust un pic de ici, un pic de colo. Cine nu-i ca mine? Si Sara, fetita noastra ma copiaza. Ii plac atat de mult ca se bucura ori de cate ori Gabi face asa ceva. Si cand termina de mancat, are juma' de portie de sos pe la gurita.
Scriu si lesin de pofta-n puii mei.

Azi avem la masa...
PENNE CU SOS DE GORGONZOLLA
INGREDIENTE
- 250 g paste penne Barilla
- 150 g branza gorgonzolla
- 150 grame de sunca
- 400 ml de smantana Dorna pentru gatit, 32%
- maghiran
- piper
- parmezan

PREPARARE
Pastele se fierb dupa indicatiile de pe pachet.
Intr-o lingura de ulei se prajeste usor sunca taiata feliute.
Se adauga branza gorgonzolla, taiata in cubulete si se amesteca
pana ce aceasta se topeste, apoi se aduga smantana lichida
si se fierbe pana prinde o usoara consistenta.
Se condimenteaza cu maghiran si piper proaspat macinat.
Se adauga pastele, neclatite cu apa rece.
Se servesc cu parmezan ras.

Si niciodata nu sunt in deajuns de multe...
...s-a rupt digu-n gura, pazea...

POFTA BUNA!!!

...vieni qui, mangiare, mangiare...