luni, 22 decembrie 2014

PRAJITURA CU NUCI SI CIOCOLATA (SNIKERS)


Multa lume o cunoaste sub numele de prajitura Snickers,
 insa eu nu am simtit acel gust specific al Snickers-ului 
pentru ca nu are nici caramel, nici arahide, asa ca am numit-o simplu,
 prajitura cu nuca si ciocolata. 
Are un gust pronuntat de ciocolata si are nuca din belsug 
si chiar daca nu sunt o fana a ciocolatei, 
aceasta prajitura si-a castigat un loc fruntas intre preferintele mele.


INGREDIENTE FOI

- 8 albusuri
- 300 g zahar
- 400 g nuca macinata
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1 si 1/2 lingurita praf de copt
- un praf de sare

PREPARARE FOI

Intr-un bol incapator se bat albusurile spuma cu praful de sare, 
se adauga treptat zaharul si se continua mixarea. 
Trebuie sa se obtina o spuma tare ca o bezea.
Separat, intr-un alt vas se amesteca restul ingredientelor uscate.
Folosindu-ne de aceasta data de o spatula,
se incorporeaza in bezea ingredientele uscate. 
Compozitia obtinuta se imparte in trei parti egale 
(cantariti ca sa fiti mai exacte)
si cu ajutortul spatulei, se intind pe dosul unei tavi,
 peste o hartie de copt, pe rand cele trei foi. 
Cu aproximatie, fiecare foaie a avut 30x25 cm, in strat subtire.
Se coc pe rand in cuptorul incins la 175 grade Celsius pentru 15 minute.

INGREDIENTE CREMA

- 8 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 3 linguri cacao
- 250 g zahar
- 4 linguri lapte
- 100 gr. ciocolata amaruie
- 250 g unt

PREPARARE CREMA

Se pregateste un vas pentru bain-marie. 
In bolul de deasupra aburului, se pun toate ingredientele
 cu exceptia untului si se amesteca continuu
 pana la dizolvarea completa a zaharului si topirea ciocolatei,
cu grija ca sa nu se coaguleze ouale. 
Se da deoparte de pe abur si cand crema inca este calda, 
se adauga untul si se amesteca pana acesta se topeste.
Se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca complet.

ASAMBLARE

Simplu, se alterneaza foile si crema in trei straturi. 
Se pune la frigider pana a doua zi cand o putem taia si servi.
Cu cat trece mai mult timp, cu atat va deveni si mai buna.
Cand se pune crema peste foi, este posibil ca ea sa curga usor, 
dar nu va faceti griji, la frigider crema se va inchega
 si va imbiba foile atat cat este nevoie.
Pe cuvant ca da dependenta. :))

sursa