Un tot care se lucreaza usor si repede, care numai dupa doua ore si jumatate de cand ati inceput sa-l preparati, va va satisface din plin.
L-am rapid facut pentru ziua sotului meu si cand sunt presata de timp, aleg aceasta reteta.
INGREDIENTE BLAT
- 100 g de ciocolata cu lapte, sau amaruie (eu am folosit cu lapte)
- 100 g unt
- 120 g fulgi de porumb
- 100 g alune de padure tocate
Apoi se topeste ciocolata impreuna cu untul si...
...se toarna peste fulgii de porumb si alune
Se incrusteaza bine pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu diametru de 26cm.
Se lasa sa se intareasca la frigider pana preparati crema.
INGREDIENTE CREMA SI ORNAT
- 8+4 foi gelatina
- 850 g piersici
- 500 ml iaurt cu piersici
- 3 linguri da zahar
- 400+200 ml frisca
Se inmoaie 8 foi de gelatina in apa rece pentru 10min, apoi...
...se dizolva gelatina la foc moale in 2 linguri de apa...
Se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de zahar...
...si 3 linguri din aceasta compozitie se inglobeaza in gelatina
si totul se adauga la cantitatea mare de iaurt.
Se da la frigider.
Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 400ml de frisca batuta.
450 g de piersici din compot
(eu am folosit caise combinate cu piersici)
se taie felii si se pun la scurs.
Pe blat se repartizeaza un strat de screma de iaurt,
apoi feliile de piersici...
...peste care se aseaza restul de crema...
...si se da la frigider pentru doua ore.
Asa arata dupa cele doua ore de stat in frigider
si dupa ce a fost "desbracat" de inelul formei.
si dupa ce a fost "desbracat" de inelul formei.
ORNAREA TORTULUI
Se inmoaie 4 foi de gelatina pentru 10 minute in apa rece,
se dizolva in 2 linguri de apa la foc mic
si se adauga alte 400 g piersici taiate feliute.
Amestecati ca piersicile sa fie uniform imbracate in gelatina.
Se lasa sa se racoreasca.
Compozitia de fructe se aseaza pe mijlocul tortului si...
...cu alte 200ml de frisca batuta imbracam tortul dupa bunul plac.
Eu l-am ornat si cu carlionti de ciocolata.
Si acum, ca la politie, fata si profil in felie