marți, 9 septembrie 2008

CHIFLE CU AFUMĂTURĂ

E dimineata!
Abia ai iesit de sub dush si stomacul iti da semne ca vrea ceva atentie.
Va propun o varianta de mic dejun, adevarat mica, dar consistenta si mai ales delicioasa.
Noi le-am gatat deja.

ALUAT
Ingrediente pentru 16 bucati:
- 325 g faina
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1 ou
- 130ml sana sau lapte batut
- 60g unt topit
- 1/2 cub drojdie (20g)

UMPLUTUTA
- 100g kaiser impanat taiat cubulete
- 1 ceapa mica
Eu am folosit masina de paine pentru aluat,
dar se poate foarte bine framanta si cu mana.

Se pune in urmatoarea ordine in masina de paine:
sana, untul topit, oul, sare, zahar, faina care acopera tot si drojdia.

Cele care vor framanta aluatul cu mana, vor face in felul urmator:
Intr-un castron se cerne faina, se adauga sare,
drojdia amestecata cu zaharul si o lingura de apa calduta,
apoi se adauga laptele batut, oul si untul.

Se framanta, se acopera cu un prosop, se lasa sa creasca la caldura cca o ora,
sau pana isi dubleza volumul.
Kaiser-ul taiat cubulete se topeste intr-o tigaie,
se adauga ceapa tocata si se prajesc impreuna.
Aluatul bine crescut...
...se imparte in 16 bucati...
...apoi se modeleaza ca niste chiftelute...
...pe fiecare se aseaza umplutura...
...si se lipeste aluatul deasupra...
...astfel incat sa se obtina 16 sfere.
Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt
si se la sa sa mai cresca putin la cald.
Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius.
Chiflele crescute se ung cu ou batut cu putin lapte si...
...se presara seminte dupa preferinta.
Se coc circa 20 min.
Se servesc calde sau reci.
Sectiune, ca sa vedeti cat sunt de pufoase.
Daca va hotarati sa le prestati, va urez
POFTA BUNA!!!

TARTE SUEDEZE

Cu un blat care nu necesita coacere,
o crema aerata cu gust de lamaie,
fructe proaspete,
simplu de realizat si cu mare efect de prezentare.


ATENTIE!
Nu apuca sa stea prea mult prin frigider, ca dispar iute!



INGREDIENTE

- 100 g biscuiti cu cereale

- 200 g ciocolata alba
- 4 foi gelatina
- 300 g branza grasa de vaci
- 200 g frisca
- 100 g iaurt
- 50 g zahar tos
- 3 plicuri zahar vanilinat
- 50 ml suc de lamaie
- 1 plic Tort Gelee
- 500 g fructe asortate

OBSERVATIILE MELE

Pentru cantitatea de crema care va iese din ingredientele de mai sus,
dublati cantitatile de la blat.
Eu am mai aranjat cateva tarte si pe biscuiti de ovaz,
pt ca nu aveam pregatite decat opt blaturi de tarta.

PREPARARE
Din straturi duble de fasii de folie de aluminiu
se fac mici inele de 7 cm diametru,
se fixeaza cu scoch hartie si se aseaza apoi pe hartie de copt.

Se zdrobesc biscuitii.
Se topeste ciocolata pe bain-marie...
...se amesteca cu biscuitii.
Compozitia se aseaza in inelele de aluminiu si se preseaza,
astfel incat sa ia nastere niste mici blaturi.
Dupa ce se intaresc, se scot inelele.
Se amesteca branza de vaci cu iaurt,
zahar, zahar vanilinat si suc de lamaie.


Gelatina se inmoaie 10min in apa rece,
se dizolva in bain-marie si se inglobeaza in crema de branza,
urmata de frisca batuta
Crema se da la frigider, iar cand incepe sa se intareasca...

...se aseaza pe blaturi.
Se orneaza cu fructe si se toarna gelatina preparata din Tort Gelee
(pregatita dupa indicatiile de pe plic)



POFTĂ BUNĂ!!!