inspiratie si multumiri alAndala
BLAT DE PANDISPAN
- 6 oua
- 1 si ¼ cupe zahar (280g)
- 1 si ¾ cupe faina (cca 270g)
- 2 lingurite praf de copt
- sare
- esenta de vanilie
- esenta de rom
- 1 lingura rom, eu am folosit Havana Club
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul in etape si se bate ca pentru bezea.
Se adauga galbenusurile, unul cate unul, …
…amestecand usor.
Apoi se pune faina, amestecata in prealabil cu praful de copt
si sare si se inglobeaza cu miscari usoare, de jos in sus…
…iar la sfarsit se pune vanilia si romul.
Se coace in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,
in cuptorul incins in prealabil la 175 grade Celsisus,
Aproximativ 25 minute
Se lasa cateva minute la racit
apoi se impunge cu un cutit din loc in loc,
pe toata suprafata.
PREPARAREA AMESTECULUI DE LAPTE
NECESAR IMBIBARII BLATULUI
- 1 si ½ cutie lapte condensat indulcit
(o cutie = 400g)
- 1 si ½ lapte evaporat
(0 cutie = 320 ml)
-380 ml frisca lichida
- 150 ml lapte
Intr-un vas se amesteca cele trei feluri de lapte,
iar cand blatul este usor caldut,
se toarna deasupra toata cantitatea de lapte.
Se lasa la racit cel putin 4 ore, ...
... dupa care se glazureaza cu Dulce de Leche.
PREPARAREA INGREDIENTULUI
DULCE DE LACHE
-1 cutie de lapte condensat indulcit
Cutie sigilata se fierbe in apa cat sa o acopere, timp de 3 ore.
Continutul se va transforma din crema usor galbuie de lapte condensat
intr-o pasta groasa caramel.