sâmbătă, 20 martie 2010

PIEPT DE PUI CU LAPTE DE COCOS SI CURRY

Incerc de ceva vreme sa mut catarama la curea cu inca o amarata de gaura. E drept ca distanta dintre ele e cam mare, dar nici iubita mea nu ma ajuta. Ba mai mult, imi saboteaza tentativele cu tot nemu' de bunaciuni culinare. Nu-s doua zile de cand m-a sunat sa ma cheme la un Rolls Cinnamon made in Gabriela's Potol Factory, ca azi iar a facut-o. De abia ce balotasem la servici o gustare taraneasca pe ziar, cu felii de ceapa cu branza de Sibiu si ceva Kaiser taranesc, ca ma suna ea, doamna mea, bucatareasa lu' peste fript, sa-mi dea draq peste cap sucurile gastrice, anuntand parca in ciuda mea ca facu ceva din piept de pui de o sa-mi rontai si deshtele, nu alta.
Nu-i asa ca-mi face inadins? Iar am mutat o gaura la curea, dar invers.

Io-te di ce:

Arata de numa, numa, dar gustul e peste...
Ii zice Piept de pui cu lapte de cocos si curry. Mancare de import. I-am facut vama si am depozitat o portie.
Are acte originale de prin Asia, mai exact Thailanda, via blogul "Pranzul din caserola"

INGREDIENTE
- 1 piept mare de pui
- 1 ceapa mare
- 2 lingurite praf de curry
- 250 ml lapte de cocos
- 2-3 catei de usturoi
- 250 ml supa de pui
- 2 linguri sos de soia
- 1 limette
- sare
- piper
- ulei de masline

PREPARARE
Pieptul de pui se taie cubulete.

Se incing 2 linguri de ulei masline...

...in care se prajesc usor cuburile de carne.

Ceapa se taie solzisori, iar usturoiul se taie feli.

Se calesc separat in alte 2 linguri de ulei de masline,
la foc mediu, aproximativ 5 minute, pana ce ceapa devine translucida.
In acest moment se adauga pudra de curry si totul se mai caleste pentru inca 2 minute.

Se adauga laptele de cocos si supa de pui.

Se lasa la fiert cateva minute, dupa care se adauga bucatile de pui.
Se amesteca si se lasa sa fiarba neacoperit, la foc mic, pana ce sosul se ingroasa.
Apoi se pune sosul de soia, sare si piper si in final sucul de limette.

Se amesteca si se mai lasa pe foc pentru inca 2 minute.

Se serveste cu garnitura de orez fiert si calit in unt cu praf de curry.

Se serveste cald, decorat cu frunze de coriandru sau de patrunjel.
Vai, imi trebuie prelungitor la curea.

POFTA BUNA!