Vara bate la usa, iar pietzele incep sa se aglomereze de fructe. Dar majoritatea lor sunt inca trufandale si buzunarul plange mai tare ca pofta. Dar daca preturile sunt inca prohibite, nu inseamna ca nu ne putem bucura si cu alt fel de bunatati de sezon. Iar cel mai perfect tratament al efectelor caniculei mi se pare a fi inghetata. Nu inseamna acum ca va recomand sa o prapaditi, consumand-o aiurea pe niscai cataplasme pentru arsurile solare, desi la cat lapte contine, n-as zice ca nu ar merge, dar suferinta la care se preteaza cel mai bine s-o aline, e cea a papilelor gustative, care inecate de pofta, mai pot reveni la ce sunt, doar dezmierdate de un gust dulce, rece, de la congelator, plin ochi de aromele nenumarate in care se pot prepara inghetatele. Astazi va propun sa salivati in fata ecranului, gandind si tanjind la o portie generoasa de
INGHETATA TIRAMISU
made in "POTOL FACTORY", servita ori in cupe de sticla, ca cea de jos, multa, super-buna si de casa, ori in cornete facute tot de manutele Gabrielei, dupa retzetele de mai jos.
De ce sa mai pierd timp sa merg la coltul strazii si sa arunc banii pe conservanti si coloranti congelati, cand nevestica de apartament face asa dulcegarii. Doamne, cata bafta am ca o am. Iar inghetata... miam, miam...
reteta inspirata de la Isabela Cuisine
INGREDIENTE INGHETATA
- 3 galbenusuri
- 150 g de zahar fin
- 250 g de branza mascarpone
- 200 ml de frisca lichida
- 50 + 50 ml de cafea expresso
- cateva picaturi de esenta de cafea
- 5 piscoturi savoiardi
- cacao pudra pentru machiaj
PREPRARE
Galbenusurile se freaca cu zaharul pentru a obtine o crema fina si alba.
Se adauga branza Mascarpone si se bate incontinuare,
apoi 50 ml de cafeaua, esenta de cafea si la sfarsit, frisca batuta.
Compozitia obtinuta se pune la frigider, pana se raceste bine,
dupa care se pune in masina de inghetata pentru 15-20 de minute.
Piscoturile se imbiba cu restul de cafea. Inainte sa punem inghetata in cutie,
la congelator, se amesteca cu piscoturile.
Dupa asezarea in cutie, se macheaza cu pudra de cacao.
INCREDIENTE CORNET
- 125 de grame de unt
- 250 g de zahar tos
- 2 oua
250 ml de lapte
- 1 lingurita de scortisoara
- cateva picaturi de esenta de scortisoara (optional)
- un praf de sare
-250 g de faina
PREPARARE ALUAT CORNETE
Untul se freaca bine cu zaharul.
Se adauga pe rand ouale, sarea, scortisoara si esenta,
apoi, cu grija, laptele si faina.
Din aceasta compozitie se iau portii mici si se coc in presa electrica.
Dupa rumenire, se ruleaza in forma de con, ajutandu-va de accesoriul din setul
cu care se vinde presa.
Caldura mare, mon cher...
POFTA BUNA !!!