vineri, 30 noiembrie 2012

FURSECURI TRUFFLE

      Cand vin sarbatorile de iarna, casa ni se umple de miresme si arome care mai de care mai cotropitoare. Gabriela se intrece pe sine si in fiecare an si mai adauga la lista minunilor pe care le gateste in materie de dulciuri, inca cel putin o reteta. Minunile de mai jos i-au intrat in retetar de ceva timp si au devenit usor-usor un deliciu fara de care Craciunul nu poate fi conceput. Arata bine si au un gust si o consistenta usor umeda, facand consumarea lor simpla, fara un pahar cu lapte sau apa. Si ce e nashpa e ca dau dependenta. De la prima pana la ultima bucata, n-ar trece un sfert de ora si munca de cateva ore a Gabitei si-ar gasi obstescul sfarsit in foalele mele gurmande.

    Multumita bunei noastre colaborari cu Seima, aceste minuni numite nobil:

FURSECURI TRUFFLE

sunt acum si pe rastelul nostru din jurul bradului.
Dar nu pentru mult timp.

INGREDIENTE
- 100g de ciocolata amaruie
- 45g de unt
- 55g de zahar pudra
- 2 oua mici sau 1 ou mare
- 100g de faina
- 10g de cacao
- esenta de vanilie
- in varf de cutit de sare
- 1/2 ligurita praf de copt
- zahar pudra pentru pudrat

PREPARARE
 Untul impreuna cu ciocolata se pun pe foc mic
si se amesteca pana la omogenizare.
Apoi se adauga zaharul.

Se mixeaza
Apoi se adauga pe rand ouale si vanilia
Se mixeaza bine.

 Faina, cacao, sarea si praful de copt
se adauga peste compozitia ciocolatoasa...

 ...se mixeaza bine, apoi se acopera vasul cu o folie
si se pune la frigider pentru 2 ore.

 Din aluatul racit se modeleaza bilute de cca 2,5 cm diametru
care sa tavalesc bine prin zahar pudra si se aseaza pe hartie de copt,
la distanta de 4 cm intre ele.

 Se coc la 180 de grade Celsius pentru 10 minute.

Apoi se aseaza frumos pe unde mai apuci, 
ca-s multe altele facute deja
si se savureaza cu joarda-n mana, sa ai cu ce pali peste deshte
pe pofticiosii care atenteaza la bucatile tale.
Mos Craciun stie de ce!

POFTA BUNA SI
CRACIUN FERICIT!!!


3 comentarii:

Mirela spunea...

Uau ce bine arata ,trebuie sa fac si eu ,sambata urmatoare le voi realiza ,sper sa fie la fel de apetisante.

Ancuta spunea...

Sunt cele mai bune fursecuri pe care le-am preparat vreodata! Iti multumesc pentru reteta. Dar cum sunt o pofticioasa... am observat ca in fotografia de final, mai erau doua tipuri de fursecuri... si as dori sa le incerc... ca tare bine mai arata. Una pare a fi varianta in alb a fursecurilor Truffle (ciocolata amaruie a fost inlocuita de cea alba, esenta de vanilie cu cea de lamaie...dar in locul celor 10g de cacao ce ai adaugat?... pentru a se pastra consistenta?)... iar celelalte ce fel de dulciuri sunt? Astept cu nerabdare raspunsul tau! Blog-ul tau este fabulos! Ce m-as face fara el???... am incercat maioneza rapida, salata de Boeuf, Milch Schnitte si fursecurile Truffle...toate au iesit fantastic. Cu siguranta voi mai incerca din retetele tale... mai ales ca sotul meu este un fan "Gogoasa"... iar de cand i-am spus ca e sotul tau, doreste sa incercam toate retetele tale.

Gabriela Cara spunea...

Cu mare drag! :)
Acele fursecuri albe se numesc Ghoriba, se fac cu faina de grau dur si nu are legatura cu aceasta reteta. O sa pun si reteta lor si a celorlalte sper, curand.
Iti urez un an bun, infloritor!

Trimiteți un comentariu