joi, 31 iulie 2014

CLAFOUTIS CU VISINE

Doar denumirea acestei prajituri ii face pe ai mei sa zambeasca in coltul guri, dar cand o servesc, se aud doar gemete, iar de coltul gurii se mai aminteste doar cand, la final, se mai cauta cu limba, macar o firmitura sau o picatura de sirop din fructe, tanjind dupa un supliment, zambind cersetori, cu ochii umezi, in postura catelului zgribulit....

Si parca poti sa rezisti? Nu copiilor, ci prajiturii!
Ma rog, si copiilor... Poti?
Iti zic eu. NU! Stii de ce?

Uite... d-asta...

Hai, mai zii ceva, daca poti...

INGREDIENTE
- 350-400 g de visine fara samburi
sau caise, cirese, fructe de padure
- 3 oua mari, calibrul L
- 120 g de zahar
- vanilie
- un praf de sare
- 200 ml de smantana dulce
- 100 ml de lapte
- 100 g de faina
- unt pentru uns tava

PREPARARE
Aluatul este similar cu cel de clatite clasice.
Se bat ouale intregi cu zaharul, vanilia si un praf de sare. 
Se adauga smantana lichida, laptele, 
iar la sfarsit se adauga faina cernuta.

Se unge cu unt o tava mica de 23cm diametru,
 se imprastie visinele, apoi se toarna aluatul.
Se coace la 175 grade Celsius timp de 35-40 minute.

Reteta este inspirata de Isabela Cuisine, multumesc!

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu