E dimineata!
Abia ai iesit de sub dush si stomacul iti da semne ca vrea ceva atentie.
Va propun o varianta de mic dejun, adevarat mica, dar consistenta si mai ales delicioasa.
Noi le-am gatat deja.
Abia ai iesit de sub dush si stomacul iti da semne ca vrea ceva atentie.
Va propun o varianta de mic dejun, adevarat mica, dar consistenta si mai ales delicioasa.
Noi le-am gatat deja.
ALUAT
Ingrediente pentru 16 bucati:
- 325 g faina
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1 ou
- 130ml sana sau lapte batut
- 60g unt topit
- 1/2 cub drojdie (20g)
UMPLUTUTA
- 100g kaiser impanat taiat cubulete
- 1 ceapa mica
Eu am folosit masina de paine pentru aluat,
dar se poate foarte bine framanta si cu mana.
dar se poate foarte bine framanta si cu mana.
Se pune in urmatoarea ordine in masina de paine:
sana, untul topit, oul, sare, zahar, faina care acopera tot si drojdia.
sana, untul topit, oul, sare, zahar, faina care acopera tot si drojdia.
Cele care vor framanta aluatul cu mana, vor face in felul urmator:
Intr-un castron se cerne faina, se adauga sare,
drojdia amestecata cu zaharul si o lingura de apa calduta,
apoi se adauga laptele batut, oul si untul.
drojdia amestecata cu zaharul si o lingura de apa calduta,
apoi se adauga laptele batut, oul si untul.
Se framanta, se acopera cu un prosop, se lasa sa creasca la caldura cca o ora,
sau pana isi dubleza volumul.
sau pana isi dubleza volumul.
Kaiser-ul taiat cubulete se topeste intr-o tigaie,
se adauga ceapa tocata si se prajesc impreuna.
se adauga ceapa tocata si se prajesc impreuna.
Aluatul bine crescut...
...se imparte in 16 bucati...
...apoi se modeleaza ca niste chiftelute...
...pe fiecare se aseaza umplutura...
...si se lipeste aluatul deasupra...
...astfel incat sa se obtina 16 sfere.
Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt
si se la sa sa mai cresca putin la cald.
si se la sa sa mai cresca putin la cald.
Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius.
Chiflele crescute se ung cu ou batut cu putin lapte si...
...se presara seminte dupa preferinta.
Se coc circa 20 min.
Se servesc calde sau reci.
Sectiune, ca sa vedeti cat sunt de pufoase.
Daca va hotarati sa le prestati, va urez
POFTA BUNA!!!
12 comentarii:
Ciao! Eu am gasit ac reteta in blogul Mayei... si am incercat-o aseara. O bunatate!
Doar ca eu am dublat umplutura care o dadea Maya (200g)... asa ca am facut-o cu 200g prosciutto si 200g pancetta stuffata. Vad ca tu ai folosit doar 100g.
Oricum, o bunatate! Au ramas doar 2 aseara, si cand m-am trezit sotul meu le-a zburat si pe acelea...
Data viitoare voi dubla aluatul. Bune, bune, superbune...
Multumesc! Sorina
Le-am facut si sunt foarte bune ,pupici
Gabitza draga, au fost...si s-au dus cat ai zice peste!!! :)))
Nebunie de bune, multumim frumos!
Toti au fost fani infocati acum, caci de obicei se gaseste cate un mofturos care "iese din tipar" :P
Se fac incredibil de usor iar rezultatul e fantastic!
De-abia astept sa le reincerc la masina de paine, hi,hi...
Multi, multi pupici de la noi toti! :)
Am facut aceste chifle de cateva ori pana acum, asa de mult mi-au placut! multumesc de reteta!
Sorina, sa va fie de bine!
Lissa, pupici si tie, cat ma bucur ca ti-au placut.
Laura draga, iarta-mi raspunsul intarziat.
Ti-au iesit grozave si-ti multumesc pentu tot ce ai scris.
La masina de paine sa faci cantitate dubla, ca sa aibe ce framanta, e mult mai comod si rezultatul e fantastic. Spor la treaba!
Si eu va pup pe toti!
Cu multa placere, Florance!
Le-am vazut, ti-au iesit minunate. Daca le-ai facut de mai multe ori, insemna ca va plac si asta ma bucura cel mai tare.
Gabriela,ce minunate sint!alta data le las si eu mai deschise,eu le-am strins binisor!
Am adaugat la postare ce se cuvenea!Oricum multumesc!
Mariana draga, si eu le-am strans dar au crescut si s-au deschis putin, numa cat trebuie. Si noua ne plac tare mult, aluatul e deosebit de pufos.
Te pup!
Bună Gabriela!
Am preparat de mai multe ori aceste chifle după ce le-am descoperit la tine pe blog. Sunt super bune şi apreciate de toţi care le-au mâncat.
Uneori nu folosesc afumătură, ci ciuperci sau orice mi-e la îndemână.
Mersi mult de idee!
Buna si tie, draga mea Naiada!
Chiflele aceastea sunt bune cu orice umplutura doresti sa le faci, aluatul este minunat si se preteaza chiar si la chifle simple. Cu multa placere am impartasit reteta tuturor si ma bucur cand aud ca place.
Te pup!
Trimiteți un comentariu