sâmbătă, 20 martie 2010

PIEPT DE PUI CU LAPTE DE COCOS SI CURRY

Incerc de ceva vreme sa mut catarama la curea cu inca o amarata de gaura. E drept ca distanta dintre ele e cam mare, dar nici iubita mea nu ma ajuta. Ba mai mult, imi saboteaza tentativele cu tot nemu' de bunaciuni culinare. Nu-s doua zile de cand m-a sunat sa ma cheme la un Rolls Cinnamon made in Gabriela's Potol Factory, ca azi iar a facut-o. De abia ce balotasem la servici o gustare taraneasca pe ziar, cu felii de ceapa cu branza de Sibiu si ceva Kaiser taranesc, ca ma suna ea, doamna mea, bucatareasa lu' peste fript, sa-mi dea draq peste cap sucurile gastrice, anuntand parca in ciuda mea ca facu ceva din piept de pui de o sa-mi rontai si deshtele, nu alta.
Nu-i asa ca-mi face inadins? Iar am mutat o gaura la curea, dar invers.

Io-te di ce:

Arata de numa, numa, dar gustul e peste...
Ii zice Piept de pui cu lapte de cocos si curry. Mancare de import. I-am facut vama si am depozitat o portie.
Are acte originale de prin Asia, mai exact Thailanda, via blogul "Pranzul din caserola"

INGREDIENTE
- 1 piept mare de pui
- 1 ceapa mare
- 2 lingurite praf de curry
- 250 ml lapte de cocos
- 2-3 catei de usturoi
- 250 ml supa de pui
- 2 linguri sos de soia
- 1 limette
- sare
- piper
- ulei de masline

PREPARARE
Pieptul de pui se taie cubulete.

Se incing 2 linguri de ulei masline...

...in care se prajesc usor cuburile de carne.

Ceapa se taie solzisori, iar usturoiul se taie feli.

Se calesc separat in alte 2 linguri de ulei de masline,
la foc mediu, aproximativ 5 minute, pana ce ceapa devine translucida.
In acest moment se adauga pudra de curry si totul se mai caleste pentru inca 2 minute.

Se adauga laptele de cocos si supa de pui.

Se lasa la fiert cateva minute, dupa care se adauga bucatile de pui.
Se amesteca si se lasa sa fiarba neacoperit, la foc mic, pana ce sosul se ingroasa.
Apoi se pune sosul de soia, sare si piper si in final sucul de limette.

Se amesteca si se mai lasa pe foc pentru inca 2 minute.

Se serveste cu garnitura de orez fiert si calit in unt cu praf de curry.

Se serveste cald, decorat cu frunze de coriandru sau de patrunjel.
Vai, imi trebuie prelungitor la curea.

POFTA BUNA!

23 de comentarii:

MihaeRa spunea...

Da, sigur a fost excelenta!! Am papat si eu o reteta thailandeza in genul asteia, cu lapte de nuca de cocos si la propriu iti lingi degetele..yamm....

Ana Thomas spunea...

Coincidenta ori nu...ceva d egenul asta am facut eu astazi la pranz...
La pui am folosit si putin garam masala(made in India), ca-mi place un pic mai picant...
Fain si bun rau!
gabriela draga, iar mi-e foame...vorba ta, imi trebui un prelungitor!

Lia spunea...

Cara,

La cum gatesti,sotul tau poate sa renunte definitiv la curea :)

adnas54 spunea...

La cum arata te imbie sa te servesti. Nu-mi dau seama cum e cu lapte de cocos. Trebuie sa incerc o data. Sanda

Miha spunea...

Dupa cum arata cred si eu ca te lingi pe degete. :)

Bucatareasa Incepatoare spunea...

Super fotografii, super reteta...am atatea de invatat..uf

Adina spunea...

Gabriela draga, ai un blog foarte frumos, cu fotografii si retete de-ti lasa gura apa:) felicitari! Si pentru ca ne placi asa mult, am vrea sa iti luam un interviu pentru site-ul bucataras.ro Lasa-mi te rog o adresa de mail unde sa te contactez, sau scrie-mi tu la adina.nis@gmail.com Multumesc si sa ai o zi frumoasa!

Gabriela spunea...

I-mi pare bine ca am descoperit blogul tau,ca am ce invata de la tine.Gatesti super bine,felicitari.Cat despre reteta...deja o savurez.YUMM.YUMM

Mariana spunea...

Lumina invierii Domnului sa te calauzeasca pretutindeni. Iti doresc un Paste fericit si binecuvantat !

Anonim spunea...

Paste fericit alaturi de cei dragi!

Nicolina spunea...

Un blog de nota zece .

Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra voastra sanatate, belsug si bucurii, iar Lumina din Noaptea Sfanta sa va ridice sufletele spre noi trepte spirituale si sa va insoteasca pasii pe drumul vietii.

Lissa's Cakes spunea...

Fie ca Sfintele Pasti sa va lumineze sufletul si casa, sa va aduca numai bucurie si sanatate.

Dana2dor spunea...

Sfintele Sarbatori Pascale sa va aduca pace in suflet, iubire in inimi, bucurie in casa si bunastare pe masa!
Hristos a Inviat!

LILI spunea...

Sarbatoarea Sfinta a Invierii Domnului sa va aduca sanatate,belsug si bucurii,iar lumina din noaptea sfinta sa va calauzeasca pasii pe parcursul vietii.
HRISTOS A INVIAT!

Monu spunea...

Hristos a inviat! Sarbatori Fericite cu bucurii si iubire alaturi de cei dragi. Monu

Gabriela Cara spunea...

Si la mine a fost cu bis, astazi, cu toate ca am pregatit mai ulte feluri din carne de miel, am facut din nou aceasta mancarica la cererea copiilor. E minunata si usoara.

Gabriela Cara spunea...

:)) fain!
Imi place mancarea asiatica tare mult, nu ma satur sa le tot repet.

Gabriela Cara spunea...

Lia, m-ai facut sa rad :)))
Te pup!

Gabriela Cara spunea...

Sa il incerci neaparat,Sanda! iti garantez ca o sa-ti placa la nebunie. Laptele de cocos ii da o anumita dulceata sosului, se combina super cu restul ingredientelor.

Gabriela Cara spunea...

@ Miha, cat se poate de adevarat. Nebunie curata:)

@ Mihaela, iti multumesc si te mai astept!

Gabriela Cara spunea...

@ Adina, deja am luat legatura, astept intrebarile la care iti voi raspunde cu mare drag si sinceritate.

@ Gabriela, iti multumesc si eu, abia astept sa-mi scrii ce ai facut de pe aici si cum ti-a placut.
Toate cele bune iti doresc!

Gabriela Cara spunea...

@ Mariana
@ micki
@ nicolina
@ Lissa
@ Danutza
@ LILI
@ Monu

Fetelor harnicute, va multumesc de urari si va doresc din tot sufletul o sarbatoare minunata alaturi de cei dragi voua!
Un Paste fericit, plin de speranta si lumina!

Anonim spunea...

buna ,, de ceva vreme am pofta de asa ceva

multumesc azi ca am gasit reteta am sa fac pe diseara