De ceva vreme am schimbat avatarul blogului cu imaginea de mai jos, doar, doar il fac pe Z sa posteze reteta asta, ca prea e buna. De cand a facut pozele si pana in momentul de fata au trecut nu mai putin de doi ani, timp in care am tot ratat postarea astea care se potriveste perfect cu sarbatorile de Craciun. Acum l-am pisat la cap sa o faca si ca sa scape de gura mea, iat-o si ca drept rasplata i-am mai facut o portie. O momeala mai perfecta nici ca se putea. Am reteta de la Lissa, dar nu m-a rabdat corasonul sa nu imi pun amprenta, modificand, pe ici, pe colo. Deci, dragele mele, va prezint:
CHEC CU AROMA DE CRACIUN
Poza de acum doi ani...
...si cea de azi, diferenta fiind...ce varsta.
INGREDIANTE
- 3 oua
- 150 g de zahar alb
- 150 g de zahar brun
- 1 si 1/2 cana de ulei
- 300 g de faina
- sare
- 1 lingurita de bicarbonat stins cu zerama de lamaie
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 1 lingurita de esenta de rom
- coaja rasa de la o portocala
- 3 lingurite de scortisoara (mai mult sau mai putin, dupa preferinta)
- 1 lingurita de cuisoare macinate (se poate si mai putin)
- 4 cani de mere curatate si taiate bucatele (aproximativ 500 g)
- 130 g de nuca taiata marunt (eu am combinat cu fistic)
- 120 g de amestec de stafide auri si merisoare
PREPARARE
Se mixeaza ouale intregi cu amestecul de zahar, vanilia, romul si sarea.
Uleiul se adauga treptat, apoi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,...
...faina amestecata cu condimentele.
Se adauga nucile, stafidele cu merisoarele si merele,
pe care eu, dupa ce le-am taiat,
le-am stropit cu zeama de la o jumatate de lamaie
Aluatul va fi unul dens...
...care se pune cu lingua intr-o forma de Gugelhupf,
unsa cu unt si daca simtiti nevoia, tapetata cu faina.
Mai nou, folosesc doar unt.
Se coace timp de o ora, la 180 de grade Celsius.
Dupa cinci minute de la scoaterea din cuptor
se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.
Se serveste rece, daca aveti rabdare,
virtute care lui Z ii lipseste cu desavarsire.
Se dosesc cateva felii sub brad, unde nu le vede nimeni, stii tu de ce...
POFTA BUNA !!!
...daca mai ai la ce!