sâmbătă, 8 ianuarie 2011

RULADA DE PUI CU SALSA

Puicuta Maria la terapia shoping.
Obiectul vanat prin magazine: o alta palarie, super-colorata, ca pe la brazilience.

Cum tre' sa fie aceasta palarie a visurilor ei:
- sa aiba ceva rosu,
- ceva verde inchis,
- asortata cu margele,
- un pic de alb, sau ce mama zmeilor mai e in trend,
- lucioasa si sclipitoare, ma rog, cum se poarta prin restaurantele latine, deh.

Cu asa lista umpluta cu bazaconii, pregatita exact ca o retea, dom'shoara galinacee deja se viseaza pozata si prezentata nud prin reviste si carti...de bucate, visand la cum isi va citi numele la pagina 5 despre noua sa infatisare:
- RULADA DIN PIEPT DE PUICUTZA
UMPLUT CU SALSA -

Ce pompos suna! Ma lasi, ce fitze are-n ea, sau vrea sa aiba.
Sa vezi ce se frige...abia astept.

Si iat-o pornid la shoping, tzantzosa si mandra nevoie mare.
Rabdand cu seninatate mitocaniile celorlalti,
care i-au ciufulit numele, cum ca ar fi "din plastic",
puicutza scoate ai ei 2 piepti in afara, nesiliconati,
sustinand cocoseste ca-i "naturala".
Si ca sa dovedeasca asta si sa-nchida gura targului,
se lasa pipaita bine de maini ferme,
care bat, intind, lovesc, pe toate partile, doar or gasi ceva.
Degeaba, pieptul ei e fraged de la mama natura,
desi dupa atatea traume, acum e cam...plat.

Si-si face dom'soara mea o schita,
de cum s-arate noua-i palarie, asa, pe gustul ei, atat de fraged.
Dar ca sa i se potriveasca mai bine, e musai sa-si primeneasca si look-ul.
Asa ca primul pas al pieptoasei e sa treaca pe la un SPA,
(adica Sectia de Preparare a Amestecului)
unde sa-si remodeleze fragezimea
cu o impachetarea intr-o marinata ultra-secreta.
Atat de secreta, ca va zic doar voua ce contine,
dar in soapta, sa n-auda dusmanii
, in puii mei...
Deci:
-2 fire de usturoi verde, dar daca-i greu sa le gasiti, ca nu-i sezon,
sunt buni si o haita de 3-4 catei,
(ca doar e in trend sa tarasti dupa tine niste pierila de catei de buzunar)
- alte 2 fire de ceapa, (in loc de meshe, ca la coafor)
- niscai boabe de piper rosu, (pe post de perle vintage),
- 2 linguri de ulei de masline (pentru masaj pe piept)
- 2 linguri de sos de soia (pentru un bronz rapid)
- toate pitrocite intr-un mojar (ca-ntr-o mini-cada jacuzzi)

Si i-a pisat pe toti cu ideile ei,
da' nu mult, ci doar asa...cat sa scoata esenta,
ca n-are pipitza timp de vorba lunga, ca are si alte achizitii de facut.

Ei, cu asa reteta ultra-nemai-super-SECTRETA
i se face un masaj erotic pe piepti,
urmata apoi o impachetare
si de o odihna,
(ca lenea-i mare), cam cat se pregateste noua "palarie".
Si viseaza deja puicuta mea ca mi se preumbla
prin toate shop-urile si aprozarele,
plina din cap pana-n picioare, pe toate partile de ideile ei pisate,
vreme de 15-20 de minute...

...ca deh, lista cu cele necesare "palariei" e mare,
dar cum am sange de spion prin vene,
am tras o geana prin hartia ei.
E si asta tot TOP-SECTRET, da' mai bine nu v-o zic,
sa nu ne-auda dusmanii.
V-o dictez:
- in fata tre' sa aiba ceva rosu, cam ca 5 rosii potrivite, dar coapte bine,
- in spate, tot ceva rosu, asemanator cu 1 ardei gras mare,
- in varf ceva verde, cam de la 3 fire de usturoi
- pe margini, repetir tot verde cu inca 3 fire de ceapa verde
- sa fie stralucitoare cat de la 2 linguri de ulei de masline
- si-n motz era si ceva iute ca ardeiu', dar asta e la libera alegere
- cam fara sare si piper mofturile puicutei, asa ca puneti-va voi cat vreti.

Si-si incropeste un pic d-aici, un pic de dincolo,
o mandrete de palarie in culori de-ti ploua-n gura,
mirosind amestecat de-ti lua mintile, a parfum de dans latin.

Nesatula, se umple de atatea cumparaturi,
foindu-se si rulandu-se, sa nu le scape,
apoi se leaga cu o sfoara alimentara, sa nu dea p-afara.
Degeaba, ca-si luase prea multe, asa ca ce se gandi ea?
Sa puna o parte si p-afara,
ca da bine asa,
ca sa asorteze interiorul cu exteriorul
Cred ca la radacina penelor e blonda...!

Frinta de oboseala, dar fericita de ce-avea-n...traista,
se aseza cuminte sa se odihneasca un pic in rotonda de la intrare.

Arata ca o paparuda.
Dar nemultumita, ca se-andopase prea tare, de dadea p-afara,
se duce sa-si faca o sedinta de sauna uscata si una de solar,
s-arate...rumena, ca vara, in luna lui Cuptor
Isi ia un abonament cu timp scurt, de 30 de minute,
dar aprig, la aparatul deja in voga, care are inauntru 180 de grade C.

Cu sauna si solarul facute, cu cumparaturile de bun gust, (zice ea)
se-ntoarce la ea acasa, fierbinte...de emotii...

...sa ne-arate noul ei...look.
Mah, ce-i al ei, e pus deoparte, in farfurie.
E...apetisanta, de-ti vine s-o mananci, calda sau rece.

Pana la urma, e aceeasi Marie, da' cu alta palarie...
Moda, bat-o vina.

Da' ce piept fraged de prospatura are puicuta...
Gurile rele zic in continuare ca-i siliconata.
Eu va zic ca nu! E indopata, ma rog, umpluta, da' cu altceva,
si-i sta gandul doar la petreceri cu latino-dance, Salsa, d-alea...
Ai, ai, aiiiii...muciacios cu productia pe piept,
ce stiti voi ce bunaciune e puicutza.

POFTA BUNA, AMIGOS!

6 comentarii:

Iulia spunea...

Vai da ce bine arata! Felicitari pentru intreaga prezentare! Cu siguranta imi plac aceste rulouri deci si prin urmare, reteta e salvata! Mii de multumiri!
Te pup Gabi!

VIO spunea...

Iti urmaresc blogul de multa vreme si de fiecare data imi face o deosebita placere sa trec pe-aici, intotdeauna plec cu zambetul pe buze. De mare exceptie atat reteta cat si prezentarea.

lauralaurentiu spunea...

Mmmm, parca am avut eu prilejul sa gust o bunaciune de rulada de-asta facuta de Gabita, nu? Iti dai seama ca sunt printre cei privilegiati! :) Foarte frumos, dragilor, va tzucam si ne este dor de voi!

Sara & Miki spunea...

Felicitari. Eu una sunt obsedata de culoare. Cat ar fi o mancarea de simpla, prezentarea in minim 3 culori, o inobileaza. Rulada ta e ceva special, imi place, ca tot blogul tau.

claudia spunea...

Doamne,ce bine arata!!!!!Iar descrierea retetei,cu atata umor o face si mai apetisanta!!!!Te pup,Gabi!

Lali spunea...

Delicios si usor, sanatos si miraculos. Am citit multe retete de-ale tale (voastre) FRAVOS si FELICITARI... JOS PALARIA nene Iancule (cum bine zice Caragiale) Tot respectul. Pe cand o solutie (mai usoara) pt. SALATA DE ICRE? Maioneza m-a uimit!