luni, 13 decembrie 2010

EGGNOG



INGREDIENTE
- 7 galbenusuri
- 150 - 200 g zahar
- 400 ml lapte
- 500 ml frisca lichida
- 300 ml wisky
- 100 ml rom
- scrtosoara
- esenta de vanilie

PREPARAREA
Se infierbanta laptele si se aduga incetul cu incetul peste galbenusurile frecate cu zahar, amestecand bine. Compozitia se pune la bain-marie, amestecand mereu, pana ce crema obtine o consistenta. Se lasa la racit si se adauga frisca lichida impreuna cu cele doua bauturi si esenta de vanilie. Se pune in sticle si se pastreaza la frigider. Se serveste rece, presarat cu scortisoara. Se foloseste ca ingrediente in multe retete care contin branza, si nu numai.


3 comentarii:

Anonim spunea...

Gabriela, cam cat rezista la frigider bautura asta? Pare delicioas si as vrea sa o incerc. Poate fac doar o jumatate de portie...

Gabriela Cara spunea...

Eu il fac in fiecare iarna inainte de Craciun, mai mult pentru preparate
dar si pentru consumul ca atare. E tare, tare bun. Eu tot gustandu-l anul trecut ca sa il pot potrivi de tarie dupa gust si asa cum am scris in reteta, ma cam luase somnul... mai puneam wiscan, gustam, dar parca iar mai trebuia putin rom, iar gustam... ba parca tot wisky mai cerea... si tot asa :)))
Deci, da, tine cam o luna de zile la frigider si inainte de fiecare folosire sa il agiti bine.

Ligia spunea...

E delicios, obisnuiam sa-l bem in cantitati industriale in perioada Craciunului. Cumparam cred ca 20 de sticle ca sa fiu sigura ca ne ajunge :-) pentru o saptamana.

Nu are legatura cu subiectul, insa va invit la un concurs cu premii deosebite.

http://ligiapop.com/2010/12/15/castiga-o-carte-de-retete-vegane-fara-foc/

Sarbatori fericite tuturor!
Ligia