A trecut 2009!
Perfect moment pentru un mic bilant.
- Retete sarate ...iamy, iamy..., bifat
- Retete dulci ...mmm..., bifat
- Fotografii apetisante ...click..., bifat
- Texte haioase ...ha ha ha..., bifat
- Prieteni vechi ...ce mai faci..., bifat
- Prieteni noi ...imi pare bine de cunostinta..., bifat
- Discutii la subiect ...bla, bla, bla, alea, alea..., bifat
- Premii primite ...multumesc din suflet..., bifat
- Premii oferite ...pentru dragele mele..., bifat
- Aniversari ...LA MULTI ANI..., bifat
- Sarbatori ...AMIN...bifat
- Visuri si dorinte ...in 2009 as dori sa..., bifat (la greu)
- Visuri implinite ...in 2009 am reusit...cateva..., bifat
- Greutati de trecut ...mama ce puhoi..., bifat
- Greutati trecute ...mai am inca... bifat
A venit 2010! Lista de mai sus va fi aproape identica, dar sper ca la capitolul "Vise implinite" sa nu raman corigenta, ba dimpotriva, sunt sigura ca voi lua Premiul I, iar cel numit "Greutati de trecut" sa-l sterg din bilant. Cat despre prieteni vechi si noi, cei noi din 2009 sunt deja vechi pentru 2010, iar cei noi ce vor veni, sa stie ca aici e loc cat cuprinde. Iar despre retete, sa-mi fie in 2010...ca sarea-n bucate, sau dulci ca mierea, frumoase ca o zi de primavara, luminoase si atractive ca o zi de vara, bogate ca o zi de toamna si sa va aduca bucurie in suflet ca o zi de Craciun. Iar ca 2010 sa inceapa cu dreptul, primul capitol la care bifez este ANIVERSARI, pentru ca iubitul meu sot a implinit varsta de 44 (poarta-n casa) ani, in chiar prima zi a anului, iar pentru acest eveniment i-am inventat un tort pe care l-am numit:
MAGIC MOMENTS,
la fel ca multele momente de fericire petrecute impreuna.
LA MULTI ANI, dragul meu Zamzuu!
INGREDIENTE BLAT
- 2 oua
- 125 g de zahar
- coaja si esenta de lamaie
- 50 g de faina
- 50 g de amidon
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingura cu varf de fulgi de cocos
- suc natural de portocale, pentru insiropat blatul
PREPARARE
Ouale se bat cu doua linguri de apa fierbinte, zahar,
coaja si esenta de lamaie...
...pana la consistenta unei creme.
Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt,
apoi se cern peste crema de ou.
Se adauga fulgii de cocos si se inglobeaza.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort
cu fundul tapetat cu hartie de copt.
Se coace la 180 de grade Celsius,
timp de cca. 25 de minute.
Se scoate din cuptor, apoi din forma
si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.
Pentru a obtine doua discuri perfecte,
se taie capacul blatului, apoi restul in doua.
Folositi un cutit zimtat cu dintii marunti,
pentru ca blatul are o consistenta foarte aderenta,
iar un cutit cu lama neteda nu da randament.
INGREDIENTE CREMA GANACHE
- 250 g de ciocolata alba
- 300 ml de frisca lichida
- 100 g de alune de padure macinate grosier
- 1 foaie de gelatina
PREPARARE
Ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida
se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei.
Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina,
hidratata in prealabil 10 minute in apa rece.
Cand compozitia este racita complet,
se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta.
Tot acum se aduga si alunele.
Se amesteca...
...si crema astfel obtinuta se pune peste prima foaie de blat,
insiropata cu suc natural de portocale...
...si se acopera cu cel de al doilea blat.
Tortul se transfera in frigider
pana la prepararea celei de a doua creme.
INGREDIENTE CREMA DE LIMETTE
- 350 g de iaurt gras
- 80 g de zahar
- coaja si sucul de la o limette
- 150 ml de frisca lichida
- 10 g de gelatina
- 5-6 bucati de biscuiti cu bucatele de ciocolata
PREPARARE
Se amesteca iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de limette.
Gelatina hidratata se dizolva in 2 linguri de apa,
pe foc mic si se adauga cremei de iaurt, astfel:
- se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde,
apoi totul se pune peste iaurt.
Se pune in frigider pentru cca 30 de minute...
...apoi se inglobeaza frisca batuta...
...si biscuitii rupti in bucatele.
Atentie, nu puneti si firmiturile.
Amestecati usor si puneti crema peste al doilea blat,
insiropat si el cu suc de portocale.
Folositi-va de un inel de tort.
Se pune in frigider pentru 2-3 ore,
pana ce crema se intareste bine.
INGREDIENTE JELEU DE PORTOCALE
- 220 ml suc natural de portocale
- 2 linguri de zahar
- 3 foi de geatina
PREPARARE
Se incalzeste sucul de portocale,
se adauga zaharul si gelatina hidratata in prealabil.
Cand se raceste si prinde o usoara consistenta,
se toarna peste tort si se pune din nou in frigider,
pana ce jeleul se incheaga.
ORNAREA
- 1 ciocolata alba (80-100 g), rasa
- 100 ml de frisca batuta cu 1 ligura de whisky cream
- felii de limmete
- fructe de Physalis
Poftiti la patinoar...
Grija mare sa nu alunecati si sa cadeti in afara,
ca fructul asta de Physalis.
Mai urmeaza sa pice si coaja aia curioasa de limette.
Si fulgii astia de ciocolata au alunecat,
dar nu se lasa si escaladeaza peretele de frisca cu whisky,
doar, doar se vor mai bucura de luciul de gelatina.
Desi e ditamai omu', Zamzuu e un fel de copil mai mare,
asa ca i-am cantat in cor Multi Ani Traiasca
si pofticios nevoie mare, a luat cutitul si i-a facut felu'.
Ghici care e felia lui?
Daca te gandesti ca e prima, adica cea din fatza, te inseli.
E cea din spate.
Cum care? Tortul! Tot!
POFTA BUNA
SI
LA MULTI ANI, dragul meu!
119 comentarii:
Un moment frumos sarbatorit cu stil. La multi ani :)o
ce frumos arata. parca e din revista.extraordinar. sunt impresionata
La multi ani,Zamzu!
felicitari Gabriela pentru minunatie, se vede ca-i facut cu multa dragoste.....
Excelent....doar atat pentru ca nu-mi gasesc cuvintele sa spun mai mult.
Gabriela, ca de obicei, jos palaria! Ma inclin! La multi ani de doua ori! Sa fiti sanatosi si sa aveti parte de armonie si iubire mereu!
(PS: mereu ma intreb, de unde iei retetele?)
Atat de natural, atat de rafinat, atat de frumos!... Atata simt estetic! Felicitari Gabriela si la multi ani domnule Zamzuu!
La multi ani Zamzuuuuu! Sa fii sanatos!
Gabriela, jos palaria. Un tort cu adevarat stilat!
La multi ani! Sa iti traiasca jumatatea si sa nu isi piarda niciodata bunadispozitie!
Pupici
La multi ani ,Zamzu! si sa mai comentezi de acum incolo si mai haios! Gabi,pentru un om minunat ai creat un tort minunat. Multi ani impreuna si multa sanatate. Cami
Dragele noastre, de ceva timp Gabitza mea se amara sa constate ca nu mai sosesc deloc comentarii pe postarile ei. Isi tot facea procese de constiinta ca v-a supart cu ceva, sau ca a gresit masiv undeva de nici una nu mai intra sa-i lase o vorba de ceva vreme. Aseara s-a delogat de pe blog si apoi s-a logat iar si a ramas muta. Si de fericire si de indignare, ca mai apoi sa se impacienteze. Erau in asteptare de moderare nu mai putin de 109 mesaje de la voi. Sistemul blogului nu mai trimitea pe nici o adresa e e-mail confirmari ale comentariilor voastra si in consecinta, nu stiam nimic de existenta lor. Fericita ca nu sunteti suparate pe ea, indignata ca altcineva, nu stim cine, coafeaza regulat blogul, si impacientata ca mesajele erau fara raspuns de atata timp si acum ati fi avut motive sa nu-i mai scrieti. Asa cum aceste comentarii nu au fost trimise pe adresa de e-mail setata, tot asa, inexplicabil s-au sters contoarul vizitelor, si gadgetul prin care urmaream vizitele instant si istoricul lor.
Din acest motiv nu v-am raspuns la timp.
O facem acum, sperand ca nu v-am suparat cu ceva.
Multumim pentru toate cuvintele frumoase, laudele si urarile de LA MULTI ANI. Vi le intoarcem inmiit. Va pupam dulce pe toate, dragele noastre.
Gabriela Cara si Zamzuu
La multi ani cu multa sanatate si tot ce iti doresti Zamzuu draga,Gabita, sa-ti traiasca omul casei, sa-l ai mereu alaturi, viata sa va legene usor si linistit pe valurile ei. Ma alatur clanului meu: "Happy Birthday to you....Joyeux Anniversaire, Tanti Auguri a te!!!!...siiii Mazal tov!"Pupicei
Tortul...Suuuuppppeeerrrr, hai Zamzule nu fi egoist, trimite si la noi o feliuta!;)
De ziua sotului meu, pentru care imi propun mereu sa nu-i mai fac tort, ca e ditamai namila, iar mi-am calcat pe vointa si i-am preparat unul. Si cred ca orice as face, tot nu pot sa nu-i fac tort, ca e omul meu, la bine si la rau si credeti-ma am trecut prin multe impreuna. Si cum ceea ce vedeti voi la televizor e doar o mica parte din firea lui deosebita si debordanta de veselie, am decis si eu sa-i fac un tort deosebit. Decizia era luata, dar reteta...nu. Ca trebuia sa impac nu numai capra si varza, da' si lupu' si taranu si barca si apa, si vasla si...tot. Grea decizie, ca familionu' meu e facut parca de tzshpe mame, nu de una. Fiecare membru are cate un stol de mofturi, mai putin Zamzuu, ca el papa tot. Si adunand un vraf de reviste in jurul meu, plus caietul meu de retete, plus aia, plus ailalta, am inceput. P-aia am mai facut-o, asta nu-i place lui David, asta-i place lui David, dar n-o mananca Sara, aha, p-asta o fac. Dar nu-i nici asta buna, ca n-o agreeaza Omar. Asta nu, ca-i place Sarei dar lui David nu. Si uite asa cateva ore, pana am decis sa fac un tort din ce stiu ca vor fiecare dintre lup, capra si varza, ma rog, pruncii mei. Asa a iesit acest tort, dar lupta a continuat si dupa ce a fost facut si pozat, cand i-a venit sorocul sa-l botezam. Mi-am dat iar foc la papornitza, ca au inceput gaitzele, care mai de care cu timpenii, iar eu, biata de mine, cea care s-a muncit cu el, n-aveam loc de parerile si elucubratiile lor. Asa ca am lasat haita sa se sfashie si l-am numit asa, Magic Moments, exact contrariul vacarmului din casa. Si credeti-ma, nu se putea nimeri un nume mai perfect. Si-am incalecat pe-o sha...
si semnez: Gabi Cara
Nu am cuvinte decit wow.Fenomenalllllll.L-am salvat si pe acesta,si daca am timp de el,atunci se executa pe 30 ianuarie.Felicitari Gabi,si La multi ani Zamzu.(norocosule):)
Iti doresc clipe fericite cati fulgi de nea intr-o iarna ca-n basme. Un an nou mai bun, cu pace si liniste in suflet si cu multa dragoste in inima.La multi ani!
Minunat tortul! Sigur e si superdelicios! L-am adaugat la "to do" list. Felicitari. Te pup.
Zamzuu, LA MULTI ANI cu sanatate!
CaraMia,
la fel ca si Steaua Craciunului si acest tort arata foarte elegant si delicios! Mari complimente si felicitari pentru TOT!
La Multi Ani!!!
Am baut si eu o cafea chioara si cred ca mi-a crescut glicemia pana la cer, pentru ca am rasfoit, din ce in ce mai patrunsa, blogul tau!!
Blogul asta va deveni biblia mea in materie de gatit (mai ales ca sunt tufa), este demential, ARATA (totul) demential, explica tot, inspira, sugereaza... vai, n-am cuvinte!!!
Ah, totusi, am gasit unul
FELICITARI !!!!!!!!!!!!
Zuzu
PS- nu deschizi un restaurant?
ai da clasa muuuuuuuultora. :-)
Si eu credeam ca, Gabi este suparata pe mine...pt, ca comentariile scrise de mine nu apareau. Ma minunam de ce nu le-a acceptat! multumesc pt. explicati. O zi buna! Cami
PS: Gabi te rog mult, cind ai timp, sa schimbi numele la blogul meu in lista ta. L-am schimbat acum 3 luni si am uitat sa-ti scriu. Promit ca nu-l mai schimb.
Extraordinar tortul!
Multi ani fericiti va urez tuturor!
Superb tortul ti-a iesit perfect!
o adevarata opera de arta! Ma tenteaza sa il incerc si eu...
Acum l-ai facut pt prima data sau au fost mai multe incercari?
Paradisule, tare faina urare mi-ai scris! Iti multumesc din suflet si iti doresc tot binele din lume!
Iar cu tortul, daca te hotarasti sa-l faci, te astept cu impresii. Nu necesita timp mult de pregatire, eu l-am facut in ziua de revelion, pe langa alte bucate preparate in aceeasi zi, asa sa fie totul proaspat.
Te pupic!
Marcela draga, iti multumesc! Trebuie sa-l faci, combinatie e tare reusita, cel putin pentru gustul nostru a fost perfect, caci am reusit sa-i impac pe toti.
Puuup!
Laudele venite de la tine, draga Nina, ma fac sa ma simt minunat!
Iti multumim pentru urari si iti dorim sa ai un an plin de momente frumoase, dragoste multa si sanatate!
Pup!
Zuzu, esti tare haioasa, chiar m-ai facut sa rad.
Iti multumesc tare mult si... daca se va intampla, desi nu cred.. vei fi printre primii care vor afla,
Mi-am propus in acest an sa vin cu mai multe retete pe blog, unele, destul de multe asteapta doar sa fie postate. Ah, cum trece timpul asta!
Te pup si te mai astept p-aci!
Cami, ma bucur ca ne-am lamurit. Am redenumit blogul tau pe lista mea. Auzi la ea, sa fiu eu suparata.. pen'ce?
Te pup si ne mai auzim!
Mononoke, multam si muuuulti ani fericiti!
Pupici!
Multumesc si tie, Sorina!
La multi ani, iti doresc!
Laura, iti multumesc de aprecieri!
Tortul l-am gandit inainte cu o zi sa-l fac si da, a fost pentru prima data, ca de altfel multe din dulciurile postate pe blog inclusiv casuta de turta dulce. Chestia cu incercarile nu tine la mine, daca nu-mi reuseste ceva din prima, a doua oara nu mai incerc.
Asa cum am scris mai sus, l-am facut in timp ce pregateam si alte bucate pentru masa de Revelion, nu este un tort greu de facut.
Eu iti doresc succes!
Cu o leaca de intarziere vin sa-i urez lui Zamzuu un La Multi Ani super calduros din partea noastra. Sa ii dea Dumnezeu multa sanatate, fericire si sa ramana la fel de trasnit si de acum incolo!!
Draga mea tortul este magic, de poveste, un tort care emana numai si numai dragoste si frumusete.
Sa fiti sanatosi dragilor si sa aveti parte numai de clipe minunate impreuna!!
La Multi Ani!!
La multi ani !
Fericit sotul tau, parca as vrea sa fiu o secunda in locul lui (desi nu sint barbat, hi, hi), dar macar sa pot gusta din minunatia asta de tort...
Un premiu te asteapta la mine, pupici...
Dragii mei,
V-am lasat si eu un comentariu cu vorbe frumoase si m-am gandit eu ca n-au fost suficient de frumoase de nu l-ati acceptat :(
Acu' am vazut ca alcineva s-a intrepus intre sentimentele noastre :)
Asa ca, nu mai stiu exact ce-am scris, concluzia era ca: am facut carcel la falci cand am vazut minunatia... si nu exagerez cu nimic.
Deci... La multi ani Zamzuuu pentru catu esti "di vina", altfel Gabitza n-ar fi cutezat sa conceapa asa ceva si La multi ani Maestra Gabi si vino pe la mine sa ridici un premiu care paleste in fata minunatelor tale bucate :)
Va pupa cu mare drag, Dana
Felicitarile mele pentru fiecare moment minunat de pe acest blog. Pentru imi place teribil, te asteapta la mine pe blog un premiu sa-l ridici, daca-ti face placere. Este un premiu intarziat si pentru minunatele cuvinte ale lui Zamzuu, care insotestc retetele tale uneori.
Hello Gabriela..What a wonderful torte !! It looks fantastic
Many greetings
Cali
Extraordinar tortul, felicitari!Am un premiu la mine pe blog pa care ti-l daruiesc cu placere! o seara perfecta!
bestial tortul...exotic...la multi ani sotului tau si felicitari inca odata ptr retetele tale prezentate cu buna dispozitie.Pozele sunt de revista,o zi buna.
super tortul tau Gabriela, l am si executat, e la fel de bun pe cat de bine arata, un adevarat deliciu. Felicitari si multumesc pt reteta. Iulia
Superb tort!
La multi ani Zamzuu si multumim ca ne incanti de cate ori apari la tv.
"Un trandafir s-a atasat la buchetul vietii tale. Fie ca el sa infloreasca mai frumos si plin de sanatate, decat cei pe care ii ai deja in buchet."
Respect! I'm absolutely in love with decoration. So nice, so elegant, I'm fully impressed! Looks so soft and tasty...
Regards,
Maja
Gabi, tortul asta arata asa de bine ca te face sa traiesti magic moments numai privindu-l ;)
La multi ani, Zamzu!! Sa fiti sanatosi si sa va iubiti mereu ;)
Gabi, te asteapta o provocare la mine pe blog :)
Laura scumpa si draga, iti multumim din suflet pentru mesaj! Ca de obicei, sunt impresionata de cuvintele tale. Tot binele din lume iti doresc!
Puuup!
Daniela scumpa, ca de obicei sunt lenesa la ridicat premiile. Asta nu inseamna ca nu ma bucur si iti multumesc din inima ca nu m-ai uitat!
Multumim de urari si te pupam de nu te vezi!
Danutzaaaa, multam pentru tot, urari, aprecieri, premii... wow! adevatate daruri, ce pot veni numai de la o prietena adevarata.
Te pup!
Iti multumim ca te-ai gandit si la noi!
Te pup Elena si iti doresc numai bine!
Super !!! Imi place tare tortul !
Felicitari, e un tort desavarsit!
@ LI-LA, multumesc!
@ Alexandrina, iti multumesc frumos!
Hallo Gabi,
acuma inteleg si eu.
Si eu ti-am läudat Opera de Artä si am fost invidios pe Zamzu si m-am intrebat de ce nu zici nimic.
Acuma dupä incä o datä.
Felicitäri la Sotul täu si tie pentru Performanza asta tare. Compliment
Multe Salutäri Jacob
Chiar ai imaginatie... este ceva ...de neinchipuit ...parca simt deja combinatia dintre crema acrisoara de lime/iurt si bucatelele de cioco...sambata il fac categoric. Si iti multumesc muuuuult ca impartasesti cu noi ideile tale grozave!Am vrut sa te intreb ce fel de aluni ai folosit, prajite sau crude. Nu vreau sa modific nimic din reteta la winter tort am inlocuit blatul de bezea cu cioco alba deoarece nu reauseam sa il fac si rezultatul nu a fost... acelasi...
Multam Jacob, esti dragut ca intotdeauna!
Toate bune si tie iti dorim!
Multumesc Dana! Abia astept sa-l faci si sa-mi spui cum ti-a placut. Alune de padure am folosit, prajite usor dar nu sarate, marca Carrefour, se vand la pungi de 500g.
Te astept cu impresii! Pup!
mi-a ramas sufletul la tortul asta,pana la urma tot il fac.
abia acum ti-am descoperit blog-ul ,draga gaby si ma bucur.vrei sa facem schimb de blog-uri,eu te-am trecut deja pe blog-ul meu.
merci
buna!imi plac tare mult toate retetele tale! am facut cateva si toata lumea le-a laudat, intrebarea pe care vreau sa ti- o adresez este:pot pune gelatina la plic granule la tortul magic moments pt ca nu gasesc foi de nici o culoare, astept cu nerabdare raspunsul!
Da, madutza, fara nici o problema. Am mai scris pe undeva conversia 1 foaie gelatina= 1,66g gelatina granule, atentir la modul de folosire dat pe plic. Cu foile de gelatina se lucreaza mai usor, in rest, nici o diferenta.
Multumesc de aprecieri!
Da, madutza, fara nici o problema. Am mai scris pe undeva conversia 1 foaie gelatina= 1,66g gelatina granule, atentir la modul de folosire dat pe plic. Cu foile de gelatina se lucreaza mai usor, in rest, nici o diferenta.
Multumesc de aprecieri!
Da, madutza, fara nici o problema. Am mai scris pe undeva conversia 1 foaie gelatina= 1,66g gelatina granule, atentir la modul de folosire dat pe plic. Cu foile de gelatina se lucreaza mai usor, in rest, nici o diferenta.
Multumesc de aprecieri!
Da, madutza, fara nici o problema. Am mai scris pe undeva conversia 1 foaie gelatina= 1,66g gelatina granule, atentir la modul de folosire dat pe plic. Cu foile de gelatina se lucreaza mai usor, in rest, nici o diferenta.
Multumesc de aprecieri!
Extraordinar tortul! Cel mai delicios pe care l-am gustat vreodata! Plecaciuni multe si adanci :)
p.s. familia si prietenii iti multumesc din suflet :p
Buna Gabriela,am si eu o nelamurire,te rog spune-mi ce inseamna ,,cups,,= o lingura?
Ioana, iti multumesc frumos si sa va fie de bine!
Wow, ce ma bucur ca v-a placut. Puuup!
1 cup= 220ml , deci masori cu cana care are acest volum.
fiind ziua baiatului meu,am facut un tort de portocale din retetele mamei.totul a decurs bine,pana m-am gandit ca ar fi fain cu jeleul de portocale deasupra.l-am facut cum ai scris tu aici si nu mi s-a inchegat,am mai adaugat un plic de tort gele sau cum s-o scrie si tot degeaba,am montat tortul si dupa 6 ore tot nu s-a intarit jeleul.un fiasco.dar bun,numai ca nu e aratos de loc.unde oi fi gresit ?cantitatile le-am respectat exact cu exceptia zaharului,din care am pus mai mult.
Deci fata, tu nu ai fost atenta.... eu am folosit gelatina clasica si nicidecum tortgelle. Si daca ai folosit tortgelle tot trebuia sa iti iasa daca respecti cantitatile si instructiunile de pe plic. Dar, repet eu am folosit in aceasta reteta doar gelatina clasica.
La multi ani baiatului tau!
ba am folosit 2 foi de gelatina .si cand am vazut ca nu se intareste am mai pus si tortgelle si tot degeaba.
sucul de portocale cu gelatina le-ai fiert pe foc direct sau in bain marie?.eu le-am fiert direct pe foc.nu prea o am io pe asta cu foile de gelatina.desi am folosit si la crema, acolo a iesit bine.e clar ca ceva n-am facut bine la jeleu.am pastrat cantitatile tale,doar ca am pus mai mult zahar.
Pansy, spui ca ai folosit 2 foi gelatina, in reteta eu am zis 3, ok... si cel mai important, gelatina NU se fierbe, doar se dizolva in lichidul cald, dupa ce a fost hidratata in apa rece dar asta am explicat foarte clar in fiecare reteta unde am folosit foile de gelatina.
Cu gelatina granule sau foi se lucreaza intr-un fel iar tortgelle-ul presupune o alta metoda, acela se fierbe. Deci foarte mare atentie!!!
buna Gabriela ti-am mai scris si ieri si inca astept raspunsul tau la intrebarea mea, asta pentru ca maine dimineata plec la cumparaturi;
luminita
Nu inteleg, nu vad aici nici un comentariu. Unde ai postat acel comentariu???
gata am inteles.am folosit 2 foi de gelatina am incurcat zaharul cu foile.merci pentru lamuriri.o sa revin cu imagini netraumatizante
te asteapta un premiu cu prisosinta meritat pe blog-ul meu
te intrebasem ce fel de biscuiti ai folosit la tort, dar intre timp deja am facut cumparaturile , nu am gasit biscuiti cu bucati de ciocolata , am luat ceva cu crema de ciocolata si granule de ciocolata, sper sa-mi iasa tortul ; nu inteleg nici eu pe unde rataceste primul meu mesaj, dar nu-i nimic.
luminita
am facut tortul , a iesit f bun , crema de iaurt super buna si racoritoare , se asorteaza f bine cu crema de ciocolata ,care este un pic gretoasa; au mai ramas 2 felii , care deja sunt amanetate! data viitoare , am sa dublez cantitatea si am sa-l fac in tava dreptunghiulara.
PASTE FERICIT !
luminita
gabriela acum am vazut tortul tau si este minunat!eu care eram hotarata ce tort sa fac de Paste acum sunt cam nehotarata!oscilez intre cel initial si minunatia ta!poti sa imi spui de unde ai luat fructe de Physalis!multumesc anticipat si multi pupici
Sa va fie de bine! Un Paste imbelsugat si fericit!
Georgiana draga, fructele de Physalis le-am cumparat din Carrefour de la raionul de fructe exotice. Nu sunt indispensabile, poti orna cu ce iti place si ai la indemana. Spor la treaba!
Puuup si eu!
multumesc pentru raspuns gabriela!am fost ieri in carrefour si am luat lamai verzi dar fructe de phisalis nu erau!chiar cautam de mult timp pt ca imi place cum arata!de asemenea nu am gasit alunne de padure,erau doar la 500 g si erau extrem de scumpe1ma gandeam sa le inlocuiesc cu alune nesarate sau cu nuca!ce zici e o idee buna!Iti doresc un Paste fericit alaturi de familie si de cei dragi!pupici
Eu am cumparat aceste fructe inainte de anul nou, de atunci nu am mai cautat, dar poti incerca si la Real, tot la raionul de fructe exotice.
Alune de padure poti gasi tot in Carrefour , la standul unde se vand vrac tot felul de biscuiti, napolitane si samburi, de acolo poti cumpara ce cantitate doresti.
Mai degraba le poti inlocui cu arahide nesarate decat cu nuca.
Iti multumesc de urari, draga mea! Sarbatori fericite!
HRISTOS A INVIAT!Gaby am facut tortul si mi-a iesit absolut delicios;am gasit sifructe de Physalis la real!cu acordul tau voi posta reteta pe blogul meu pt ca a iesit delicios si cred ca e bine sa vada mai multa lume si sa-l incerce!saimi zici daca vrei sa ii pastrez numele si daca vrei sa-l postez pe blog!pupici
ADEVARAT A INVIAT!
Ma bucur tare mult ca ti-a placut tortul si nu am nimic impotriva de al posta la tine pe blog. Dat fiind ca reteta acestui tort este gandita de mine si imi apartine, as prefera sa ii pastrezi numele. iti multumesc!
Te pup si abia astept sa vad tortul!
Draga mea...frumoasa si desteapta....eu am dat de blogul tau doar de doua zile, dar sa ma crezi pe cuvant ca de atunci am tot citit retetele tale minunate, am si facut prajitura miracol si mai urmeaza pentru ca de cand ma trezesc sunt cu ochii pe blogul tau.Nici nu stiu ce sa aleg caci toate sunt "MIRACOL" hehehe....Brava scumpico, da-i inainte cu tupeu.Urmeaza sa fac tortul acesta minunat.Pupici multi si la multi ani domnului simpatic de la TV:)))Sa traiti fericiti si sa va bucurati de bunatatile pe care le faceti...da zic bine le faceti pentru ca am vazut eu ce salata si ce maioneza bestiala a facut domnul...ehei:)))
Foarte elegant tortul tau. Super!
Buna,se apropie ziua mea si chiar ma gandeam cu ce s aii surprind pe invitati,tortul acesta e genial,multumim ca ai detaliat atat de bine,mi se pare usor de facut..bravo
Draga mea,
Te rog sa-mi dai si mie un sfat ! Nu stiu ce frisca sa folosesc pentru ornat? Ultima data am incercat La Dorna si dupa ce am adaugat zahar pudra, s-a lasat......iar Hulala nu-mi place, are gust plasticos.
Multumesc,
Ela
Aaaaaaaaaaaaaa, inca o intrebare....? Cum reusesti sa faci blaturile asa "drepte"? La mine intotdeauna iese pe mijloc o umflatura,sau marginile se incretesc.
Din cauza asta cand ornez nu iese bine finisat, ci cu mici denivelari care nu dau bine.
Daca as fi in locul tau, mi-as deschide o cofetarie....asa cum am vazut in emisiunea cake boss...
Felicitari !
Ela
Intr-adevar frisca naturala daca o folosesti fara intaritor, se lasa si eu am patit asa, de aceea frisca pentru ornat pe care o folosesc este cea vegetala Hulala, stiu ca nu este o minune la gust dar nici rea nu mi se pare. Mai nou ornez torturile cu ciocolata sau pasta de zahar.
Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult.
Daca urmezi reteta blatului de aici sigur iti va iesi drept dar atentie atunci cand torni aluatul in tava de copt, sa nu il pui intr-un singur punct in centru, ci in mai multe puncte apoi nivelezi cu o spatula. Sa nu crezi ca mie nu mi s-a intamplat sa iasa blatul cu cocoasa, dar nu cu aceasta reteta.
Excelent tortul!!! A iesit foarte fin si bun iar musafirii au fost incantati (nu a ramas nicio bucatica) :). O saptamana frumoasa1
Gabriela, te rog sa ne spui ce diamentru are forma de tort in care ai copt ?
Am urmarit toate comentariile postate si se pare ca n-am gasit nimic referitor la acest lucru,
Multumiri,
Ela
Cantitatile merg pentru o forma de 24 -26 cm.
Buna seara! Ma numesc Alexandra,am 19 ani si de mai mult timp gatesc de pe blogul dvs. As dori sa fac acest tort in weekend dar am o nelamurire:la un moment dat,in timpul retetei,ati specificat ca pentru a obtine doua discuri perfecte,trebuie taiat capacul blatului, apoi restul in doua. Intrebarea mea este:unde trebuie pus capacul blatului? Sub jeleu?? Din cate am inteles cele doua blaturi se pun intre creme. Va multumesc frumos!
Dumnezeule, arata demential! Cu siguranta il voi prepara de ziua fiicei mele (decembrie) , iar pana atunci am sa incerc cozonacul Rozenkranz.
Off, si eu care vreau sa slabesc... :))
Sunteti doi oameni minunati, va doresc multe zile senine si pline de inspiratie.
Cu scuzele de rigoare, un sincer LA MULTI ANI Gabrielei pentru ziua de 8 noiembrie! Ce sa fac... m-am "pierdut" printre atatea bunatati si voi sunteti de vina pentru asta. :))
Carmen scumpa, tepup si iti multumesc tare mult!
Ma bucur nespun ca iti place ce ai gasit pe aici. Am multe retete pregatite deja, insa ma lupt cu timpul asta :))
Spor, iti doresc si la multi, multi ani, fiicei tale!
Alexandra draga, capacul blatului il papi tu cu lapte :)) nu il folosesti la tort.
Cam pentru cate persoane ajunge acest tort? In cate felii se poate imparti? Arata fff bine si cu siguranta e delicios.As vrea sa-l fac pentru ziua baietelului meu
Pai, depinde cat de generoase sunt portiile... eu il impart in 12, dar daca faci portiile mai mici poti obtine si 16 felii. Spor!
gabi draga
vreau sa fac si eu tortul
te rog zi dimensiunea la tava in care se coace blatul.
mersi anticipat
te pup
vera
Poti sa il faci in forma de 24 - 26 cm.
gabi, am facut tortul.M-am riscat si l-am facut in forma de 26. A fost super ok, l-am putut taia in 2.E bestial! Cremele se imbina de minune, crema de limeta mai taie din dulceata cremei de cioco si alune.Totul a fost perfect pina a trebuit sa pun jeleul deasupra care nu mi-a iesit de nicio culoare.Am pus in final glazura duo de la Dr O si l-am salvat.
Vreau sa iti multumesc din suflet pentru reteta, cu siguranta il voi reface.Acum ma uit pe blogul tau la ceva tort de Craciun.As face Winterul cu portocale..suna tare bine..numai ca nu am rabdare sa despielitez portocalele...oare merge daca pun mandarine de compot?
astept si reteta de la tortul cireasa de pe tort...daca e pe aici pe undeva te rog semnaleaza-ma
pupici
vera
Foarte frumos si delicios.L-am facut si eu acum la trecerea din ani.
La multi ani!
Tor spun că nu mă mai uit la nimic, dar nu mă pot dezlipi de ecran. Tot blogul este magic moments. Felicitări.
Buna Gabi. Am incercat acest tort si este absolut delicios. Toate retetele de pe site-ul tau sunt exceptionale si iti multumim ca le imparti cu noi. Toate cele bune si multa sanatate. Valeria
Buna Gabi, tocmai ce am terminat de facut aceast tort minunat pentru ziua iubitului meu. Abia astept ca maine sa ne delectam cu o feliuta. Am intampinat mici probleme cu blatul fiindca nu am obtinut nici o crema, pana la urma am facut de 2 ori compozitia. Iti multumesc din suflet pentru reteta
Buna seara!Arata foarte bine tortul si sunt convinsa ca este si tare bun.As vrea sa-l incerc dar as avea o intrebare:in loc de iaurt pentru a doua crema as putea pune mascarpone?
Se poate inlocui iaurtul cu mascarpone, insa crema v-a fi mai grasa, mai consistenta , iar gustul diferit. Asta nu inseamna ca nu v-a iesi gustos, eventual poti adauga mai multa zeama de lamaie.
CE FEL DE IAURT AI FOLOSIT?
daca nu am crema de whisky, cu ce pot inlocui dar fara alcool? sper sa nu va supar daca va tot intreb dar , vreau sa stiu toate detaliile; va multumesc si ma scuzati
daca dublez cantitatile si pun intr-o tava dreptunghiulara de 34 / 27, sper ca am masurat bine, credeti ca imi iese?
Am folosit iaurt gras, iar crema de whisky o poti scoate din frisca si o lasi simpla.
cele 10 gr de gelatina , va referiti tot foi sa fie sau granule?
Pot fi foi sau granule, important este sa folosesti 10g.
de ce nu se ingroasa jeleul? am respectat toate cantitattile; ce sa fac sa mai pun alta foaie de gelatina?
Buna Gabi. Este a doua oara cand dau tarcoala tortului. L-am facut de Paste si a iesit super bun.Mi-a parut rau ca nu a iesit asa de inalt ca si al tau ( desi am facut 2 blaturi).O sa-l fac si de Revelion pentru niste prieteni.
De Craciun o sa fac Steaua Craciunului. Inca imi lipseste fructul de carambola.
Sarbatori Fericire si mersi mult pentru retetele tale minunate.Ioana
:(((( Eu sunt foarte dezamagita. Vroiam sa fac acest tort pentru revelion, insa nu mi-a iesit blatul. Nu ca ar fi fost vreo filosofie... pare simplu. Am batut ouale alea la mixer pana mirosea a ars si ma durea mana, nu a iesit sub nici o forma spuma pe care ai pus-o tu in poze. Probabil la masinaria aceea foarte scumpa iese altfel, la banalul mixer, nu. Era o flescaiala care nu a crescut deloc in cuptor, cu tot praful de copt pus si amidon si etc. Am reluat pasii de mai multe ori, aceeasi poveste.
Nu-mi ramane decat sa fac blat clasic de pandispan, si asta e...
Imi pare tare rau pentru nereusita ta, pana sa am acel mixer, le bateam foarte bine cu cel de mana si iesea la fel, deci nu mixerul este de vina. Ma gandesc ca poate ouale nu au fost foarte proaspete sau au fost prea reci. Poti face asa cum ai spus un pandispain simplu, daca ala iti iese.
Mda, nu stiu. Ouale erau cumparate la craciun. Reci au fost doar prima data, apoi am incercat cu "mai calde", tot aceeasi poveste. Am citit in comentarii ca a mai fost cineva care a ratat blatul... probabil ca e un mister, ceva nu am inteles noi bine. Oricum, in poza numarul 4, in bolul de mixer par a fi numai albusuri la tine, asa de umflate sunt... la mine in schimb... of! Ciudat este ca nici macar la gust nu este bun... pare incruzit, destul de tare evident din cauza de "necrestere", deci l-am aruncat direct. In rest, totul ok! :)
Secrete nu sunt, ouale intregi daca se bat bine, cresc si se umfla, insa culoarea ramane usor galbuie, daca ar fi fost doar albusuri, crema bezea este foarte alba, vezi in retetele mele cu bezea si ai sa observi diferenta.
as vrea sa prepar si eu tortul imi poti spune marimea tavii
Forma de 24cm diametru dar au fost fete care l-au facut si in 26cm si a iesit ok.
Un tort excelent! De fapt tortul meu preferat ( si mie nu prea imi plac dulciurile..), il fac in fiecare an de Craciun. Multumesc pt reteta
Gabriela, am facut de doau ori tortul asta, e absolut delicios. Blatul e usor, diafan, crema de ciocolata e grozava, iar cea de iaurt o contrabalanseaza, e proaspata si acrisoara. Un tort super reusit, pe care il am in caietul meu de retete "consacrate". Multumesc pentru reteta si... keep up the good work!
Trimiteți un comentariu