Incerc de ceva vreme sa mut catarama la curea cu inca o amarata de gaura. E drept ca distanta dintre ele e cam mare, dar nici iubita mea nu ma ajuta. Ba mai mult, imi saboteaza tentativele cu tot nemu' de bunaciuni culinare. Nu-s doua zile de cand m-a sunat sa ma cheme la un Rolls Cinnamon made in Gabriela's Potol Factory, ca azi iar a facut-o. De abia ce balotasem la servici o gustare taraneasca pe ziar, cu felii de ceapa cu branza de Sibiu si ceva Kaiser taranesc, ca ma suna ea, doamna mea, bucatareasa lu' peste fript, sa-mi dea draq peste cap sucurile gastrice, anuntand parca in ciuda mea ca facu ceva din piept de pui de o sa-mi rontai si deshtele, nu alta.
Nu-i asa ca-mi face inadins? Iar am mutat o gaura la curea, dar invers.
Io-te di ce:
Nu-i asa ca-mi face inadins? Iar am mutat o gaura la curea, dar invers.
Io-te di ce:
Ii zice Piept de pui cu lapte de cocos si curry. Mancare de import. I-am facut vama si am depozitat o portie.
Are acte originale de prin Asia, mai exact Thailanda, via blogul "Pranzul din caserola"
Are acte originale de prin Asia, mai exact Thailanda, via blogul "Pranzul din caserola"
INGREDIENTE
- 1 piept mare de pui
- 1 ceapa mare
- 2 lingurite praf de curry
- 250 ml lapte de cocos
- 2-3 catei de usturoi
- 250 ml supa de pui
- 2 linguri sos de soia
- 1 limette
- sare
- piper
- ulei de masline
PREPARARE
Pieptul de pui se taie cubulete.
...in care se prajesc usor cuburile de carne.
Se calesc separat in alte 2 linguri de ulei de masline,
la foc mediu, aproximativ 5 minute, pana ce ceapa devine translucida.
In acest moment se adauga pudra de curry si totul se mai caleste pentru inca 2 minute.
la foc mediu, aproximativ 5 minute, pana ce ceapa devine translucida.
In acest moment se adauga pudra de curry si totul se mai caleste pentru inca 2 minute.
Se lasa la fiert cateva minute, dupa care se adauga bucatile de pui.
Se amesteca si se lasa sa fiarba neacoperit, la foc mic, pana ce sosul se ingroasa.
Apoi se pune sosul de soia, sare si piper si in final sucul de limette.
Se amesteca si se lasa sa fiarba neacoperit, la foc mic, pana ce sosul se ingroasa.
Apoi se pune sosul de soia, sare si piper si in final sucul de limette.
23 de comentarii:
Da, sigur a fost excelenta!! Am papat si eu o reteta thailandeza in genul asteia, cu lapte de nuca de cocos si la propriu iti lingi degetele..yamm....
Coincidenta ori nu...ceva d egenul asta am facut eu astazi la pranz...
La pui am folosit si putin garam masala(made in India), ca-mi place un pic mai picant...
Fain si bun rau!
gabriela draga, iar mi-e foame...vorba ta, imi trebui un prelungitor!
Cara,
La cum gatesti,sotul tau poate sa renunte definitiv la curea :)
La cum arata te imbie sa te servesti. Nu-mi dau seama cum e cu lapte de cocos. Trebuie sa incerc o data. Sanda
Dupa cum arata cred si eu ca te lingi pe degete. :)
Super fotografii, super reteta...am atatea de invatat..uf
Gabriela draga, ai un blog foarte frumos, cu fotografii si retete de-ti lasa gura apa:) felicitari! Si pentru ca ne placi asa mult, am vrea sa iti luam un interviu pentru site-ul bucataras.ro Lasa-mi te rog o adresa de mail unde sa te contactez, sau scrie-mi tu la adina.nis@gmail.com Multumesc si sa ai o zi frumoasa!
I-mi pare bine ca am descoperit blogul tau,ca am ce invata de la tine.Gatesti super bine,felicitari.Cat despre reteta...deja o savurez.YUMM.YUMM
Lumina invierii Domnului sa te calauzeasca pretutindeni. Iti doresc un Paste fericit si binecuvantat !
Paste fericit alaturi de cei dragi!
Un blog de nota zece .
Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra voastra sanatate, belsug si bucurii, iar Lumina din Noaptea Sfanta sa va ridice sufletele spre noi trepte spirituale si sa va insoteasca pasii pe drumul vietii.
Fie ca Sfintele Pasti sa va lumineze sufletul si casa, sa va aduca numai bucurie si sanatate.
Sfintele Sarbatori Pascale sa va aduca pace in suflet, iubire in inimi, bucurie in casa si bunastare pe masa!
Hristos a Inviat!
Sarbatoarea Sfinta a Invierii Domnului sa va aduca sanatate,belsug si bucurii,iar lumina din noaptea sfinta sa va calauzeasca pasii pe parcursul vietii.
HRISTOS A INVIAT!
Hristos a inviat! Sarbatori Fericite cu bucurii si iubire alaturi de cei dragi. Monu
Si la mine a fost cu bis, astazi, cu toate ca am pregatit mai ulte feluri din carne de miel, am facut din nou aceasta mancarica la cererea copiilor. E minunata si usoara.
:)) fain!
Imi place mancarea asiatica tare mult, nu ma satur sa le tot repet.
Lia, m-ai facut sa rad :)))
Te pup!
Sa il incerci neaparat,Sanda! iti garantez ca o sa-ti placa la nebunie. Laptele de cocos ii da o anumita dulceata sosului, se combina super cu restul ingredientelor.
@ Miha, cat se poate de adevarat. Nebunie curata:)
@ Mihaela, iti multumesc si te mai astept!
@ Adina, deja am luat legatura, astept intrebarile la care iti voi raspunde cu mare drag si sinceritate.
@ Gabriela, iti multumesc si eu, abia astept sa-mi scrii ce ai facut de pe aici si cum ti-a placut.
Toate cele bune iti doresc!
@ Mariana
@ micki
@ nicolina
@ Lissa
@ Danutza
@ LILI
@ Monu
Fetelor harnicute, va multumesc de urari si va doresc din tot sufletul o sarbatoare minunata alaturi de cei dragi voua!
Un Paste fericit, plin de speranta si lumina!
buna ,, de ceva vreme am pofta de asa ceva
multumesc azi ca am gasit reteta am sa fac pe diseara
Trimiteți un comentariu