Ciocolata Snickers, una dintre cele mai delicate combinatii de caramel, alune, ciocolata cu lapte si nuga. Un gust perfect. Atunci ce sa mai zici de un tort care e o replica la dimensiuni mari a acestei minunate combinatii, la care poti adauga ce design te taie capul. Contrastul dintre cafeniul ciocolatei cu lapte si cremul trandafirilor modelati in ciocolata alba, dau o nota distinsa acestui tort, creat parca pentru ocazii speciale. Si de ce m-as mira, ca doar e special acest TORT SNICKERS.
Multumesc din suflet prietenei mele Dora, de la care am reteta acestui minunat tort.
Refacut la comanda pentru o doamna speciala,
i-am redesenat ribonul de ciocolata alb-maronie,
iar buchetul de trandafiri a fost ceva mai bogat.
47 de comentarii:
Superb tortul tau!!!
As vrea si eu reteta tortului daca se poate..
Multumesc
Multumesc, Bianca!
Reteta interiorului acestui tort o gasesti pe blogul Dorei, este pus link catre blogul ei la inceputul postarii.
Intr-adevar un tort deosebit! Trandafirii sunt atat de frumosi... iar bilutele de ciocolata sunt un adevarat sirag de perle! Minunat!
Cred ca ai muncit mult la el, felicitari, arata excelent (ca de obicei?).
Senzational! Atat de frumos si elegant! Bravo Gabi!
Elegant, delicat ... imi place foarte mult.
Faceti niste torturi absolut superbe.
Felicitari! Este o realizare deosebita, ca toate creatiile tale de altfel.
Sarbatori fericite!
superb tortul....nici nu mai am cuvinte...FELICITARI.....Sarbatori fericite!!!!!!!!!!
Este o adevarata opera de arta.
Gabriela, poate ar fi bine daca ai timp, sa pui reteta aici pe blog. Eu nu am gasit-o pe acel blog.
Sarbatori fericite, dulci si imbelsugate pentru voi toate, dragele mele!
Intr-adevar este munca multa la acest tort, atat din punct de vedere al interiorului cat si al designului. Desi este o bomba calorica, gustul delicat te face sa il savurezi cu placere. Nu este un tort care se poate "topi" la o masa decat daca ai vreo 15 guri de hranit.
Mulumesc de aprecieri! Pupici!
Cu timpul stau cam prost, dar reteta este pe blogul Dorei, se numeste la fel, nu stiu cum de nu ai vazut-o.
Fie ca Nasterea Domnului sa va lumineze sufletele si casa, sa aveti parte de sanatate, belsug si fericire!
Craciun fericit!
Iti doresc un Craciun Fericit , un An Nou plin de sanatate ,bucurii si impliniri tie si familiei!
“La Multi Ani!”XO
Ps.Superb!!!
SARBATORI FERICITE,sanatate multa si bucurie in suflet.
Craciun fericit!
As fi vrut sa va urez sarbatori fericite si un an nou cu multe impliniri la postul anterior, ala cu Eggnogul de oua (:d). Dar asta ar fi insemnat sa ratez o opera de arta - ca asa arata torta asta - ce ma enervati cu nervii capului. Ce sa va mai doresc? Sa aveti tot ce va doriti voi, si asta ar fi suficient, nu? Va pup pe fiecare de 3 ori ca la polonezi, si va urez aici sarbatori fericite si sa ne vedem cu bine si-n anul care vine!
O minunatie facuta de o zana cu degetele vrajite :).
Va doresc din tot sufletul sa aveti parte de un An Nou mai bun, mai imbelsugat, cu deplina sanatate si implinirea tuturor dorintelor! Stiu ca iubirea e mereu prezenta si vie in casa voastra, dar va doresc, daca e posibil, ca noul an sa va aduca si mai multa. :) Multa fericire, dragilor, Laura.
Îti doresc un An Nou fericit alaturi de cei dragi! :-*
Superb tortul !!!
La multi ani si-un an nou plin de sanatate, fericire si realizari, alaturi de cei dragi !
Petrecere frumoasa la trecerea dintre ani. Sa ai un an mai bun, plin de bucurii si impliniri! La multi ani!
La multi ani ! si An nou fericit !
LA MULTI ANI!Gabriela.acest tort este deosebit!trandafirii par atat de naturali!felicitari!!!acum am descoperit blogul tau si imi place f.f.f. mult!!!!
Superb tortul... Felicitari... Elegant si rafinat! La multi ani!... Un An Nou mai bun!
Super tort! Felicitari!
Ce glazura ai folosit?
tortul asta e chiar o opera de arta,nu vreau sa cred ca se poate minca,l-am strica,e prea frumos sa-l dedicam unui scop atit de domestic!:)
un nou an plin de bucurii si impliniri!
Este extraordinar tortul! Am ramas inmarmurita de admiratie. Cum faci trandafirii?
O zi buna,
Luciana
Gabi, astept tortul facut pentru Zamzu! Ultimii doi (Winter si Magic moment) m-au marcat profund!
Cu speranta ca ati petrecut excelent de sarbatori, va doresc din adancul sufletului meu, un an rodnic, plin de realizari si sanatate!
Va pup si va multumesc pentru mesajele voastre, dorindu-mi ca in acest nou an sa fiu mai vrednica in postarea retetelor, sa va ofer noi retete demne de incercat!
LA MULTI ANI!
Laura, draga mea, in seara aceasta ai fost prezenta in casa noastra, delectandu-mi musafirii de la "Cireasa de pe tort" cu minunatia de palinca adusa de tine. Iti dai seama ce mari bautori suntem daca pana acum a rezistat beutura. Iti multumesc!
Daca am castigat cireasa, ramane sa vezi tu, draga mea. Mi s-a spus ca va fi difuzata incepand cu 24 februarie, seara noastra fiind ultima pe 27.
La multi ani!
Pentru realizarea trandafirilor ar trebui sa fac un tutorial, insa pana atunci poti vedea o gramada pe youtube, ai nostrii nu se fac altfel si nu sunt cu nimic mai speciali decat ceilalti.
Anul acesta Zamzuu si-a facut singur tortul. Pare de necrezut, nu-i asa?
L-am ajutat bineinteles cu reteta si un pic pe langa el, dar din pacate nu am avut timp de pozat, caci era o lectie pe care trebuia sa o invete pentru emisiunea la care a participat. Astazi l-a facut din nou intr-o alta forma, in cupe.
Acum ramane sa il refac cu manutele mele, sa pozez etapele si sa il pun pe blog. Zic de pe acum... merita... e mortal! Invitatii au fost impresionati si la ora aceasta au deja reteta, in curand si voi.
Puuuup!
abia astept sa va vad pe Prima! Felicitari lui Zamzu! La multi ani si multe impliniri!
Si eu abia astept sa-l vad cum s-a miscat, fiind foarte ambitios a vrut sa faca totul de unul singur si acum sunt tare mandra de el. Eu l-am instruit, cu rabdare l-am invatat cum sa procedeze la fiecare pas, cu multe zile inaintea emisiunii, dar am preferat sa ma retrag in acea zi si sa il las sa se desfasoare in voie si clar, s-a descurcat.
Multumesc tare, tare mult!
Iti multumesc. O sa mai caut pe internet. Pana acum am gasit trandafiri din martipan, din bomboane...O zi buna iti doresc! Luciana
Dora face torturi minunate,dar are o mare rivala in tine. Este minunat. Fac si eu torturi de la ea si nu numai ca sint bunnneee dar si super frumoase. Nu sint inca de talia ei dar am devenit o specialista si eu. Pe al tau il incerc in martie. Si.... batrinetea... sa nu uit. La multi ani cu bucurii si realizari, draga Gabe si multe premii pe anul 2011. Nina si ai ei mincaciosi!
Alooooo? Mai așteptăm mult după tortul de Crăciun? Dar după ăla de Revelion? Eeeeeeeeee! Io mor de curioasssssssă! Nu mă mai fierbeți. Plizzz.
Luciana, mai poti sa vezi tehnica realizarii trandafirilor pe site-ul Culinar.ro la tehnici si ustensile, sunt acolo tutoriale si explicatii pas cu pas. Eu am invatat sa-i ,fac de pe youtube,dupa niste filmulte de la americani, bata-i vina :))
Pentru Nina si ai ei mancaciosi, va dorim sa aveti un an plin de realizari si sanatate maxima! Multumesc de aprecieri, dar nu indraznesc sa visez macar sa ajung la performantele Dorei si nici nu dispun de timpul necesar, avand in carca 5 suflete de ingrijit ca la carte, uneori nu-mi vad capul de alte treburi, caci pe ei nu ii intereseaza aspectul desertului, vor sa fie gata pe loc. Asa ca fac ce fac mai mult noaptea cand piticii dorm si sunt mai linistita.
Fericitooooo, fericite-ar Dumnezeu cu tot ce-i mai bun, am scris mai sus ca raspuns la un mesaj... Zamzuu si-a facut singur tortul de ziua lui, urmand sa il refac eu luna asta si sa pozez etapele, apoi il pun aici neaparat. De Craciun avuram doar cozonac si fursecuri de mai multe neamuri, ca timpul a fost prea scurt pentru pregatirile din casa, mai mult m-am ocupat de cunostinte si torturile lor, asa ca eu ... pauza la tortul de Craciun, sorry!
Abia aștept, sunt cu geana pe voi! :D
draga gabi tortul este mai mult decit frumos eu nu te intreb cu se fac trandafiri caci am mai facut dar te rog din suflet sa-mi spui daca poti cum ai facut chestia aia din ciocolata stiu cum se pune o intinzi pe hirtie de copt si apoi o infasori in jurul tortului pina nu s-a intarit de tot dar vreu sa-mi spui cum ai facut-o asa dungata ? te rog daca poti sa-mi spui as dori sa il fac de ziua sotului meu in 2 febr iti multumesc si te pupa cosmina .
E asa cum spui si tu, numai ca am alternat cele doua ciocolate in linii mai inguste, mai late, apoi am uniformizat cu un spaclu. Totul este sa ai rabdare sa se usuce ciocolata, ca sa nu se combine una cu alta.
La multi ani pentru sotul tau si spor la treaba tie!
Draga Gabi
Ce fel de creme fraiche ai folosit la crema? EU nu reusesc sagasesc in magazine. Daca nu, as putea inlocui cu frisca sau cu altceva?
Mulumesc
Gasesti la Billa sau poti inlocui cu un amestec din mascarpone si smantana grasa, bineinteles, smantana in proportie mai mare decat mascarpone. Acum multi zic ca o poti inlocui si cu quark.
Gabi, ce mult ma bucur! :) Abia astept sa va vad :))! Sa stii ca si noi avem pe stoc palinca din fiecare an de productie :), la caz de raceala isi dovedeste eficienta si cum noi suntem sanatosi tun... rareori o degustam :)). Negresit ma voi uita la emisiunea cu "cireasa" respectiva. Sunt convinsa ca voi ati castigat, nu avea cum sa fie altfel, dar ma uit ca vreau sa va vad. Vukomir va transmite ca mai are palinca pentru voi, dar trebuie sa veniti dupa ea ;)).
felicitari! te urmaresc de mult timp si nu-mi vine sa cred ca poti face asa minunatii! bravo! am o nelamurire cu tortul snickers, la prepararea blatului ce se intampla cu ciocolata topita si lasata deoparte, se adauga in compozitia de blat? si deasupra tortului tu ce glazura ai facut?
eu vreau sa-l fac mamei mele pe 1 martie
iti multumesc mult, Gabi!
Vai cat e de frumos!!!Nu ti-a fost mila sa-l tai felii?
Arata suuuuuper bine!Tot ce faci e extraordinar!Felicitari!
Trimiteți un comentariu