Aceasta tarta se poate face cu orice fruct de padure, asa cum specifica reteta originala, eu am facut-o cu afine pentru ca astea le aveam la indemana.
Blatul iese pufos, chiar daca la ingrediente nu regasim praful de copt cu care suntem obisnuiti in general la blaturi. El creste foarte frumos.
Din lipsa pricomigdalelor am folosit biscuiti integrali, insa sfatul meu este sa folositi neaparat fursecurile cu migdale. Blatul va avea o alta consistenta.
- 100 g fursecuri cu migdale (macinate)
- 200 g ciocolata cu lapte sau amaruie (cum va place)
- 100 g unt
- 3 oua
- 100 g zahar
- 4-5 liguri suc de portocale
COMPOZITIE DE AFINE
- 80 g zahar pudra
CREMA
- 150 ml smantana
- 250 g mascarpone
- 50 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
ORNAREA
- 2 plicuri Tort Gelee rosu
- 4 linguri zahar
- 500 ml suc de afine
- 200 ml frisca (facultativ)
In reteta originala este specificat doar un plic gelatina,
2 linguri zahar si 250 ml suc de afine.
Mie mi-a placut ca fructele sa fie bine acoperite de gelatina,
asa ca am dublat cantitatile.
2 linguri zahar si 250 ml suc de afine.
Mie mi-a placut ca fructele sa fie bine acoperite de gelatina,
asa ca am dublat cantitatile.
INGREDIENTE
Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Se unge fundul unei forme de tort cu diametru de 26 cm.
Se topeste ciocolata in unt, in bain-marie.
Se unge fundul unei forme de tort cu diametru de 26 cm.
Se topeste ciocolata in unt, in bain-marie.
Se scoate si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie,
apoi se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu sucul de portocale.
apoi se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu sucul de portocale.
Se prepara compozitia de afine,
adica amestecati fructele spalate si scurse cu zaharul pudra.
adica amestecati fructele spalate si scurse cu zaharul pudra.
Se prepara glazura de gelatina din praf Tort Gelee, zahar si suc de afine.