marți, 15 martie 2016

MINI TARTE CU CIUPERCI

Partyyyyy...! Partyyyyy...! Partyyyyy...!
Muzica de dislocat plombele, dans pe rupt parchetu' si dezmembrat articulatii, metrii de beutura la palnie, potol gretzos pe toate dulapurile, dar in seifu' fameliei e platou' cu gaoacile astea, tencuite cu smantana si cascaval topit si inghesuite cu ciuperci si ceapa calita de-ti vine sa lasi balta muzica, parchetu' si cada plina cu bere. Te furisezi, bagi cifrul, scanezi camera sa te asiguri ca esti singur, deschizi, ciordesti cat iti incap in grebla si zavorasti la loc comoara. Doar asa o sa mai ai si maine. Da' maine vine prea devreme si tot n-o sa mai ai, ca toata seara ai batatorit calea spre seif din doua-n doua minute, ca doar atata ai rabdat sa nu mai gusti macar una, doua... noua, d-aste, cum la zice (cu gura plina, plescanind ca un curcan)... hmmmm...


TARTE CU CIUPERCI




INGREDIENTE ALUAT DE BAZA

PENTRU TARTE SARATE

- 300g faina
- 200g unt
- 1/2 lingurita sare
- 1 ou
- 1-2 linguri apa rece

Se amesteca faina cu untul 
pana se obtin mici firimituri de grasime imbracate in faina,  
se adauga sarea, oul si apa rece ca gheata 
si se framanta repede pana se obtine un aluat neted, placut la atingere. 
Se inveleste in folie de plastic 
si se pastreaza la frigider cel putin cateva ore 
si doar dupa acest timp se recomanda sa se lucreze cu el.

UMPLUTURA DE CIUPERCI

- 500 g ciuperci
- 1 ceapa potrivita
- ulei
- sare
- piper
- 2 oua
- 200g smantana 32% grasime
- 100g cascaval ras
- o legatura de patrujnel proaspat

Ciupercile spalate si sterse de apa, se taie in felii subtiri.
Se pune o tigaie pe foc, 
se pun in ea cateva linguri de ulei si dupa ce se incinge, 
se caleste in el ceapa taiata marunt. 
Dupa ce ceapa se inmoaie putin, se adauga ciupercile, 
se amesteca si se lasa pe foc pana scade toata apa ce o vor lasa. 
La final se asezoneaza cu sare si piper, dupa preferinta. Tot acum se adauga si patrunjelul taiat marunt.
Se lasa la racit.
Cele doua oua impreuna cu smantana de bat usor, 
se adauga cascavalul ras 
si dupa ce compozitia de ciuperci s-a racit,
 se adauga cca. 1/4 din acest amestec,
 restul urmand sa il puneti pe deasupa tartelor,
 inainte de a le pune la cuptor.

Din aluatul de tarte, se intinde o foaie groasa de 3-4 mm,
 se taie in cercuri suficient de mari 
cat sa se poata captusi cu ele formele de tarta.

Se adauga compozitia ...

... peste care se pune restul de oul batut cu cascaval...

Se coc cca. 25 de minute la foc moderat.
(depinde de cuptorul fiecaruia)

Se servesc calde, de la gura "sobei", cu mare grija, 
ca-s vulcan la mijloc.

Iți mai arde de party cand iti arde gura, curcanule?

POFTA BUNA!!!