vineri, 14 martie 2014

TORTILLAS CU VERDETURI MEDITERANEENE

     Va trebui sa-mi caut un sombrero, un poncho, chitara am si chiar stiu sa cant la ea, o haita de mariachi, cat despre versuri, incropesc eu ceva, ca simt cum ma gadila talentu'.  I-auzi ia, prelucrare dupa CIELITO LINDO
Ay, ay, ay, ay, 
Tortillas lindo,
Porque se papa se alegrar
Gabriela lindo, 
Porque sunt bune!
     Si toate astea ca sa-i fac o serenada romantica sub geam Gabrielei, doar, doar se mai coboara delicata-n bucatarie, sa mai cocaleasca  "arriba - arriba - andale", vorba lu' Speedy Gonzales, inca o tura, doua, trei de lipii d-astea mexicane, adica:
TORTILLAS
mai shaormarilor ca brazii, cu muciacios pe piept.

    Da' astea-s finetzuri, delicatesuri, nu-s lipii libaneze, cum am glumit mai sus. Sunt chiar ce-am zis si mai ales...ce mananc. Ca am convins-o cu trilul meu. Iar mi-o facut, tzucu-i facaletzu' ei cu care le-a turtit. 

    Muchas gracias, senora Gabriela. Maine fac alte versuri. Yyyy...haaaa!


INGREDIENTE
pentru 16 bucati

- 4 cups faina tip 650 (aprox. 530 g)
- 3 lingurite praf de copt
- 2 lingurite sare
- 2 linguri ulei vegetal
- 1 si 1/2 cups lapte cald 
- 1 lingura verdeturi mediteraneene
(1 cup = 1 cana de aprox. 230 ml)

PREPARARE
Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt, sarea si verdeturile. 
Se adauga usor laptele caldut si uleiul si se continua amestecarea. 
Se mai poate adauga lapteatat cat este necesar 
pentru a obtine un aluat moale si suplu, care nu se lipeste de mana. 
Se framanta 5 minute.

Dupa framantare se lasa aluatul in vas, acoperit cu o folie de plastic,
 la odihna pentru 20 de minute.
Se taie in 16 bucati aproximativ egale, 
se da forma de bile, 
se acopera din nou cu folie de plastic si se mai lasa 10 minute.

Pe blatul putin infainat se intind cu sucitorul,...

...intr-o foaie rotunda si subtire.

Se coace intr-o tigaie incinsa, 
fara grasime acoperita cu un capac.

 La inceput focul trebuie sa fie tare, apoi se lasa mediu. 
Se coc fix 30 de secunde pe fiecare parte. 
Se pastreaza acoperite cu un prosop de bucatarie ca sa nu se usuce. 

Cand se racesc se transfera in punga de plastic inchisa bine, 
vor ramane la fel de moi si maleabile.

ANDALE LA MASA, MUCIACIOS

POFTA BUNA !!!