INGREDIENTE
- 3 morcovi mari
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 3 ceape potrivite
- 1 vanata medie
- 2 dovlecei mijlocii
- o jumatate de conopida
- o jumatate de varza medie
- 150 g de mazare din conserva sau daca aveti proaspata
- 1 cutie de rosii taiate Cirio
- 300 g fasole lata
- 4 cartofi mijlocii
- sare
- piper boabe si macinat
- ulei
PREPARARE
Se calesc in ulei cepele taiate julien,
morcovii taiati rondele si ardeii grasi taiati fasii.
Mama ce macel...
Se inabuse cu o ceasca de apa si se lasa sa se inmoaie putin legumele.
Se adauga cubuletele de rosii, urmarte de...
...conopida,
...varza taiata din topor,
...fasolea lata,
...vanata coafata,
...dovleceii machiati,
...cartofii taiati cuburi mari,
...mazarea si ce va mai doreste muschiul cardiac.
Se pipereaza boabe si macinat. Se sareaza. Se adauga ceva apa,
dar nu multa, ca isi mai lasa si legumele.
Se fierb pe foc mediu pana se patrund usor legumele,
apoi se baga la cuptor la 180-200 de grade.
Se amesteca ocazional, se lasa sa scada
si sa prinda o crusta de numa-numa.
Se coafeaza cu patrunjel proaspat, dupa pofta fiecaruia.
Se pregateste musai si a doua portie, ca da dependenta.
Si pana papi tot suplimentul,
numa bine se raceste si suplimentul la supliment.
POFTA BUNA!