...
Frateeee, mestecam si nu stiam ce-i. Ma intraba din priviri daca imi place. S-a convins imediat ca da. Desi aveam gura plina, mormaiam ceva destul de elocvent. Surorilor, e bestial sosul asta. E musai sa-l faceti. E atat de simplu, dar vinul din reteta noastra ii da tot chichirezu'. Nush cum e cu alt vin, ca se poate si cu vin alb, dar cu Lacrima lui Ovidiu de 5 ani, e...e...ce mai...faci ca Ovidiu: plangi.
Mananc si plang.
Mananc.
O fi ciugulit si Labish ceva d'aci! Mai stii?
INGREDIENTE
pentru 4 portii
- 1 piept mare de pui
- 2-3 linguri de faina
- 100 g de unt
- 1/2 pahar de vin Lacrima lui Ovidiu
- sare
-piper
- cca 200 ml smantana dulce
- zeama de lamaie
- putina supa de pui
PREPARARE
Pipetul de pui se portioneaza in felii
si se bate usor.
Se trec feliile de carne prin faina...
...apoi se topeste untul...
...si se prajesc...
...pe ambele parti.
Se scot pe o farfurie, iar daca untul s-a ars,
se curata tigaie, apoi se pune iar o lingura de unt proaspat,
se incinge, se pun din nou feliile de carne prajite...
...si cand incepe sa sfaraie, se stinge cu vin.
Se lasa sa dea in clocot si se fierbe atat timp cat sa se lege un sos consistent.
Din acest moment puteti alege mai multe feluri de a gati Scaloppine.
Fie adaugati smantana dulce si cateva linguri de supa de pui,
se condimenteaza cu sare si piper...
...si asezata in portie se prezinta asa:
...fie adaugand peste, un sos format dintr-o lingurita de faina
cu 250 ml supa de pui si zeama de lamaie dupa gust.
Se lasa sa dea cateva clocote, se condimenteaza cu sare si piper
si pentru ca mie imi place aroma de rodie,
pe farfurie am pictat-o cu sos de rodie.
POFTA BUNA !