luni, 1 decembrie 2008

CHIFLE PARKER HOUSE

Aceste chifle au fost preparate pentru prima data intr-un hotel din Boston, de la care si-au primit si numele. Ele sunt delicioase daca sunt cosumate calde.

Ingrediente
- 180ml lapte (mie mi-au intrat 240ml, depinde de faina)
- 1 ou
- 450g faina alba
- 2 lingurite zahar pudra
- 1 si 1/2 lingurita de sare
- 75g unt topit
- 1 lingurita de drojdie uscata cu actiune rapida (pentru drojdia uscata normala eu recomand 1 si 1/2 lingurita)
Aceste ingrediente sunt pentru 10 chifle. Aluatul se face la masina de paine.

Preparare
Turnati laptele si oul in tava masinii de paine.
Presarati faina deasupra, acoperind in totalitate lichidul.
Adaugati sarea, zaharul si 25g din untul topit, asezandu-le in colturi separate ale tavii.

Faceti o mica gaura in mijlocul fainii (dar nu pana la lichid) si adaugati drojdia.
Setati masina pe programul pentru aluat, apasati buntonul start.
Dupa ce programul pentru aluat s-a incheiat, scoateti aluatul din masina, asezati-l pe o suptrafata presarata cu faina si aplatizati-l usor.
Intindeti aluatul pana cand obtineti o foaie cu grosimea de 1cm.
Folositi o forma de taiere cu diametrul de 7,5cm pentru a decupa 10 cercuri.
Apoi folositi un sucitor subtire pentru a face un sant de cca 5mm in mijlocul fiecarei bucati de aluat.
Ungeti cu o parte din untul ramas pana la aproximativ 1cm de margine.
Impaturiti astfel incat partea superioara sa se suprapuna peste cea inferioara,
iar apoi asezati chiflele pe tava tapetata cu hartie de copt, ungeti-le cu mult unt si acoperiti-le cu folie de plastic.
Lasati-le la caldura 30min, sau pana isi dubleaza volumul.
Preincalziti cuprotul la 200oC/gaz 6.
Coaceti chiflele 15-18 minute, pana cand devin auri.
Ungeti chiflele fierbiti cu restul de unt topit si mutati-le pe un gratar metalic la racit.