sâmbătă, 6 iunie 2009

CHIFTELUȚE DE PUI CU MOZZARELLA ÎN STIL ITALIAN

Am fost de dimineață în piața să fac cumparături. Am obiceiul să nu aleg de la primul vânzător, ci să "scanez" toate ofertele înainte de a mă hotărâ. E un bun obicei, dar trebuie să mă încarc cu multă răbdare și uneori chiar nepăsare la tot ce aud în jurul meu, altfel voi fi tentat sa cumpăr ceva de nota 9 doar pentru ca vânzătorul are gura mai mare și știe să-și promoveze marfa, în detrimentul unui produs de nota 10, văndut de cineva tacut, dar care se bazează pe gustul celor pricepuți. O să ziceți că mă laud, dar chiar mă pricep să-i fac cumpărăturile Gabrielei. E drept, nu de fiecare dată mă pupă pentru asta, ba mă mai și ceartă, că de, nu suntem compatibili 100% (și nici n-ar fi indicat), dar în general ... sunt general.
"- Domn' Gogoașă, de la mine nu luați nimic?
- Domn' Gogoașă, uite ce marfă am!
- Domn' Gogoașă, nu-mi faci și mie safteaua, să-mi meargă bine?
- Hai Domn' Gogoașă să-ți dau o salată cât o varză ...
- Domn' Gogoașă, în sus ...
- Domn' Gogoașă, în jos ...
Girofar dacă aș fi și tot nu aș întoarce capul la fel de repede cum îl întorc eu când sunt singur în piață. Când sunt cu Gabriela, am relaș, că dau vina pe ea:
- "Azi ea alege marfa și eu sunt doar remorca care duce sacoșile"
Și dacă ați știi ce bine merge scuza asta, că Gabița mea e mai selectivă decât Papa de la Roma și le întoarce scurt spatele sau strâmbă din nas și pleacă. Eu în urma ei ridic "nevinovat" din umeri și o urmez râzând în sinea mea. Dar astăzi am fost singur. Și mai mult din jenă am acceptat o familie de dovlecei, frumoși foc, dar nu-s cei mai buni amici cu mine. M-am prezentat spășit cu pleașca la Gabi, dar surpriză, în loc să-i sară țandăra, Găbița mea mă pupă și-mi zise că abia aștepta să-și cumpere, că are ea o rețetă faină cu piept de pui și Mozzarella, așa că dragii mei, azi avem:

CHIFTELUȚE DE PUI CU MOZZARELLA ÎN STIL ITALIAN


INGREDIENTE

- 600 g piept de pui tocat (sau orice fel de altă carne preferați)

- 1 ceapă medie

- 1-2 căței de usturoi

- 2 linguri de unt

- 1 ou

- cimbru proaspăt

- 2 linguri de ulei de măsline

- 250 g de brânză mozzarella

- 2 dovlecei mici

- 3 roșii

- sare

- piper


PREPAREARE

Carnea se toacă o dată.


Se topește unt în tigaie.

Se toacă ceapa și usturoiul și se călesc împreună în untul încins.

Se frământă carnea tocată cu amestecul de ceapă, ou si cimbru.
Se sărează și se piperează.

Se modelează cu măinile unse în ulei 12 chifteluțe.

Se prajesc în ulei încins cca. 4 minute pe fiecare parte.

Dovleceii se taie felii, nu mai groase de jumătate de cm.

Apoi se prajesc într-o tigaie de teflon unsă cu puțină grăsime, ca și la clătite.

Se unge cu unt o formă de sufleu.
Se așează chifteluțele, feliile de dovlecei și de roșii, tăiate la fel de subțiri.
Se reparteizează printre chifteluțe, se sărează și se piperează.

Apoi peste legume și chifteluțe se așează felii de mozzarella.

Se lasă să se rumenească la cuptorul încins la 220 grade Celsius.

Se ornează cu sâmburi de pin prăjiți fără grăsime și verdeață.
Cere ceva timp, dar e fățoasă o așa farfurie, cât despre gust, eu vă zic, e super.
Am zis! De convis e musai să vă convingeți singure.

POFTĂ BUNĂ!