duminică, 8 februarie 2009

LEMON TART

reteta de Anna Foster

INGREDIENTE
- 300 g biscuiti aromati
- 125 g unt
- 3 lamai medii (coaja si zeama lor)
- 400 g lapte condensat
- 250 ml smantana lichida Dorna 36%

Biscuitii se macina, apoi...

...se amesteca cu untul topit.

Se tapeteaza o forma rotunda cu diametrul de 26cm
si se incrusteaza bine biscuitii pe fundul acesteia, obtinand un blat subtire.
Pana pregatiti crema, dati blatul la rece.

PREPARAREA CREMEI
Coaja si zeama lamailor se amesteca cu laptele condensat si smantana.


Turnati crema peste blatul de biscuiti
si lasati cateva ore bune la frigider, sa se inchege.

Recomand folosirea a 1-2 foi de gelatina,
pentru obtinerea unei creme ferme.
Hidratati gelatina in apa rece pret de zece minute,
apoi, impreuna cu zeama de lamaie,
o puneti pe foc mic, amestecand pana la dizolvarea completa.
Raciti si urmati pasii retetei in continuare.

Ornati cu ciocolata rasa si felii de lamaie, portocale,
sau ce alte fructe va sunt pe gust.
Se serveste egoistic, ca vor toti si ramaneti fara...