sâmbătă, 1 decembrie 2012

TORT DAISY DUCK PENTRU "RATZA' LUI OLIVER DE LA "VOLTAJ"

     Au trecut doi ani si am mai acumulat ceva experienta fata de data trecuta, cand ratzusca era miniona si pierita pe niste frunze de nuferi infloriti. Dar si Rata, asa cum isi alinta sotia Oliver Sterian, bateristul de la "Voltaj", a evoluat si si-a creat propria editura ce carti si dvd-uri pentru copii. Deja puteti auzi la radio despre Editura MAC-MAC si despre frumoasele materiale pe care le-a scos pe piata pentru pitici. Si cum in lumea ei totul e copilaresc si delicat, am incercat si sper ca am reusit sa pastrez cate ceva din aceasta tema.

 Daisy duck, prietena editurii MAC-MAC.

 Lecturand vesela textele pentru cei mici.

 Cum putea sa inceapa altfel decat cu:
A fost o data ca niciodata...

Fericire mare, ce mai...

Si un sot fericit!

LA MULTI ANI, DRAGA RATA!!!
Draga Oli, sa-ti traiasca sotia!

LASAGNA CU LEGUME SI CURCAN

      Doamne, cat de mult imi plac pastele. Mi-e foame, intru intr-o pizzerie, ma asez, cer meniul si in loc sa aleg ceva dintre multele ofertele de pizza, ca doar asta e, pizzerie, ma benoclez pofticios la paste. Dintre ele, ceasafuriele alea succesive ca un dobosh, cu tot neamu' de umpluturi, care mai de care mai apetisante, fierbinti, si doldora panze de paianjen de mozarella topita, ...stati sa inghit in sec..., mama ce pofta imi fac singur ca masochistu', revin, cearsafurile de le zic italienii lasagna, muica, sunt de belea, belea.
       Si sunt atatea retete, una mai faina decat alta. Gabita mea a facut destule, iar una dintre ele este:

LASAGNA CU LEGUME SI CURCAN


INGREDIENTE
- 200g de foi de lasagna, proaspete sau uscate
- 500 g de carne tocata de curcan
- cca 400g de rosii pasate
- 200g de ciupeci
- un catel de usturoi tocat marunt
- o ceapa mare
- 100 ml vin alb demisec
- 50g de masline negre
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 50g de unt
- felii de mozarella, cat mai multa
- smantana lichida Dorna
- sare
- piper
- busuioc

PREPARARE

Ceapa se toaca marunt.

 Ciupercile se taie feliute subtiri.

Se soteaza ceapa, usturoiul si ciupercile in uleiul de masline.

Apoi se adauga carnea de curcan tocata.

Cand carnea incepe sa-si schimbe culoarea,
se adauga rosiile pasate, vinul, piperul, sarea
si se soteaza in continuare.

 Se adauga busuiocul.

La sfarsit se adauga maslinele dezosate si feliate. 

Se fierb foile de lasagna timp de 10 minute in apa cu sare.
Imediat dupa ce au fiert se strecoara si se lasa la scurs putin timp.
Se unge cu unt un vas mare termorezistent, putin adanc.
Se aseaza alternativ foi de lasagna...

...compozitia de curcan...

 ...smantana lichida...

 ...mozarella...

...si treaba se repeta pana se termina foile, cam patru randuri.
Totul se termina cu un strat generos de mozarella.

 Vasul se pune in cuptorul incins, la 180 de grade Celsius
timp de 20-25 de minute.

Doamne cum arata.

Doldora de mozarella topita. MUICAAAA...

Se serveste fierbinte, cu mare grija, sa nu-ti fure Zamzuu portia.

Ei, cum arata? Ca la gust e divina.

POFTA BUNA!!!