vineri, 31 iulie 2015

INGHETATA CARAMEL CU AMARETTI SI ALUNE DE PADURE

In casa mea exista prostul obicei ca fiecare sa vrea sa manance... ALTCEVA. De regula, altceva decat gatesc eu. David vrea altceva decat vrea Sara, Sara vrea altceva decat vrea Omar, Omar nu mananca orice, daca se mananca in grup (situatie foarta rara), toti mananca doar cand e preparata mancarea, niciodata si a doua zi, iar eu trebuie sa fac fata atator si atator pretentii si mofturi. Singurul care nu comenteaza la nimic si papa tot din farfurie e Z, omul meu. Dar, pentru ca exista si un dar, mai exista o exceptie, sau ma rog, mai multe, cand vine vorba de dulcegarii, iar daca am chef sa prepar o inghetata, domnu' Z n-apuca decat sa linga resturile din caserola. Toti, la unison, isi pun in castroane cat ii tin bojogii. Am facut zilele astea inghetata de doua feluri. Prima e istorie, iar asta, cea mai recenta, e ocrotita de lege, (macar portia pentru poza) pentru ca e pe cale de disparitie. Dar se prepara la fel cum se si consuma: la foc automat. Ma rog, fara foc, findca focul face fum... bla, bla bla, alea, alea...etc.
Deci, sa preparam o
INGHETATA CARAMEL
CU AMARETTI SI ALUNE DE PADURE

INGREDIENTE
RETETA DE BAZA
- 1 cutie lapte condensat indulcit
- 2 cups frisca lichida

TOPPING 
- 4 linguri (sau mai multe, 
in functie de cat de tare doriti gustul lui in ingetata) 
din caramelul pregatit dupa reteta de aici
- o mana buna de alune de padure prajite si macinate grosier
- biscuiti amarettini
- vanilie

PREPARARE
1. Frisca simpla, fara adaos de zahar, se bate cat mai tare.
2. Laptele condensat se amesteca cu caramelul, alunele si biscuitii.
3. Se adauga frisca peste laptele condensat.
4. Gata!

Nu aveti nevoie de masina speciala pentru inghetata. 
Se pune in caserole direct in congelator.
La reteta de baza se pot adauga si alte arome, 
mix-uri si ce va mai taie capul, dupa placerea fiecaruia.

Reteta preluata de aici 

POFTA BUNA!