INGREDIENTE
- 225 g faina de secara
- 225 g faina alba
- 7 g de drojdie uscata
- 2 lingurite de seminte de chimion
- 2 lingurite de sare
-140 ml lapte caldut
- 1 lingurita miere
- 145 ml apa calduta
- faina integrala de grau pentru decorare
PREPARARE
Se amesteca faina cu sarea si semintele de chimion.
Intr-un vas se face o pasta din drojdie, mierea si laptele.
Se amesteca si se pune in centrul ingredientelor uscate. Se adauga apa si amesteca usor, pana cand se obtine un aluat.
Se framanta cu manula sau cu robotul timp de 10 minute,......pana obtinem un aluat neted, elastic si ferm.Se unge un vas cu unt sau ulei.
Se aseaza aluatul, se acopera si se lasa la caldura,
pana cand isi dubleaza volumul, cca 1 ora.
Dupa ce a crescut se pune pe blatul infainat si se aplatizeaza, (se scoate aerul).
Apoi se modeleaza in forma ovala si......se aseaza pe o tava cu hartie de copt.
Se presara aluatul cu faina integrala, se acopera si se lasa la dospit inca 30 - 40 minute,
sau pana cand isi dubleaza volumul.
Preincalziti cuptorul la 220 grade C si se coace 30-35 minute.
Se lasa la racit pe un gratar.
- 225 g faina de secara
- 225 g faina alba
- 7 g de drojdie uscata
- 2 lingurite de seminte de chimion
- 2 lingurite de sare
-140 ml lapte caldut
- 1 lingurita miere
- 145 ml apa calduta
- faina integrala de grau pentru decorare
PREPARARE
Se amesteca faina cu sarea si semintele de chimion.
Intr-un vas se face o pasta din drojdie, mierea si laptele.
Se amesteca si se pune in centrul ingredientelor uscate. Se adauga apa si amesteca usor, pana cand se obtine un aluat.
Se framanta cu manula sau cu robotul timp de 10 minute,......pana obtinem un aluat neted, elastic si ferm.Se unge un vas cu unt sau ulei.
Se aseaza aluatul, se acopera si se lasa la caldura,
pana cand isi dubleaza volumul, cca 1 ora.
Dupa ce a crescut se pune pe blatul infainat si se aplatizeaza, (se scoate aerul).
Apoi se modeleaza in forma ovala si......se aseaza pe o tava cu hartie de copt.
Se presara aluatul cu faina integrala, se acopera si se lasa la dospit inca 30 - 40 minute,
sau pana cand isi dubleaza volumul.
Preincalziti cuptorul la 220 grade C si se coace 30-35 minute.
Se lasa la racit pe un gratar.