vineri, 30 noiembrie 2012

FURSECURI TRUFFLE

      Cand vin sarbatorile de iarna, casa ni se umple de miresme si arome care mai de care mai cotropitoare. Gabriela se intrece pe sine si in fiecare an si mai adauga la lista minunilor pe care le gateste in materie de dulciuri, inca cel putin o reteta. Minunile de mai jos i-au intrat in retetar de ceva timp si au devenit usor-usor un deliciu fara de care Craciunul nu poate fi conceput. Arata bine si au un gust si o consistenta usor umeda, facand consumarea lor simpla, fara un pahar cu lapte sau apa. Si ce e nashpa e ca dau dependenta. De la prima pana la ultima bucata, n-ar trece un sfert de ora si munca de cateva ore a Gabitei si-ar gasi obstescul sfarsit in foalele mele gurmande.

    Multumita bunei noastre colaborari cu Seima, aceste minuni numite nobil:

FURSECURI TRUFFLE

sunt acum si pe rastelul nostru din jurul bradului.
Dar nu pentru mult timp.

INGREDIENTE
- 100g de ciocolata amaruie
- 45g de unt
- 55g de zahar pudra
- 2 oua mici sau 1 ou mare
- 100g de faina
- 10g de cacao
- esenta de vanilie
- in varf de cutit de sare
- 1/2 ligurita praf de copt
- zahar pudra pentru pudrat

PREPARARE
 Untul impreuna cu ciocolata se pun pe foc mic
si se amesteca pana la omogenizare.
Apoi se adauga zaharul.

Se mixeaza
Apoi se adauga pe rand ouale si vanilia
Se mixeaza bine.

 Faina, cacao, sarea si praful de copt
se adauga peste compozitia ciocolatoasa...

 ...se mixeaza bine, apoi se acopera vasul cu o folie
si se pune la frigider pentru 2 ore.

 Din aluatul racit se modeleaza bilute de cca 2,5 cm diametru
care sa tavalesc bine prin zahar pudra si se aseaza pe hartie de copt,
la distanta de 4 cm intre ele.

 Se coc la 180 de grade Celsius pentru 10 minute.

Apoi se aseaza frumos pe unde mai apuci, 
ca-s multe altele facute deja
si se savureaza cu joarda-n mana, sa ai cu ce pali peste deshte
pe pofticiosii care atenteaza la bucatile tale.
Mos Craciun stie de ce!

POFTA BUNA SI
CRACIUN FERICIT!!!