Cu aceasta reteta ma adresez in special iubitorilor de fructe si foetaj,
in combinatie de dulce-acrisor.
in combinatie de dulce-acrisor.
Este accesibila si bine venita pentru perioada postului,
cand nu toti dintre noi ne putem rasfata cu creme fine de ou si lapte,
gustul ei fiind la fel de complet ca si al celorlalte.
cand nu toti dintre noi ne putem rasfata cu creme fine de ou si lapte,
gustul ei fiind la fel de complet ca si al celorlalte.
INGREDIENTE
- 800 g aluat foetat congelat
- 1 borcan compot de visine fara samburi 720ml
- 50 g zahar
- 10 g amidon
- 100 g alune de padure sau fulgi de migdale
- zahar pudra
Se scurge compotul de visine intr-o strecuratoare si se pastreaza sucul.
Se dizolva amidonul in cateva linguri de sirop de visine.
Se masoara apoi cca 120ml suc de visine,
se adauga zaharul, se da in fiert,
apoi se adauga amidonul dizolvat si se lasa sa dea cateva clocote ca sa se lege.
Se ia vasul de pe foc si se inglobeaza visinile. Se lasa sa se racoreasca.
Se incinge cuptorul la 200oC.
Pe planseta cu faina se intinde cu sucitorul foaia care se taie in dreptunghiuri.
Compozitia de visine se repartizeaza pe foile de aluat si se ruleaza pe lung.
Rulourile astfel obtinute se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung cu pensula cu putina apa si se presara deasupra alunele taiate fulgi.
Se coc la cuptorul pregatit vreme de 25 de minute.
Se scot apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.
In cele din urma se presara peste strudele zahar pudra.
Reteta este preluata din revista SECRETELE BUCATARIEI.
Pofta Buna!!!
11 comentarii:
Draga Gabi tocmai ti-am descoperit blogul...nu pot sa zic ca-mi place o reteta pentru ca imi plac absolut toate retetele tale.Felicitari!!!Esti in listuta mea de bucatarese favorite..si o sa te mai vizitez sa vad noile retete!:)Pup!
Draga Gabi te felicit pentru blog, ti-am urmarit retetele si sunt foarte apetisante.Te adaug si eu pe lista mea de culinarese favorite. Astept noutati ! :)
Dragele mele Alexandra T. si Amalia., multumesc pentru aprecieie. Blogul este inca nepopulat cu toate cate le fac, din clasica "lipsa de timp". Sotul meu se ocupa de asta si este inca prins cu filmarile, dar nu mai dureaza mult si veti potea vedea mai multe.
Va sarut si sper sa fac fata cu ce va sa vina.
Excelente dulciurile tale! Drept consecinta, la mine pe blog (http://www.dana2dor.blogspot.com) te asteapta un premiu. Cand poti sa treci sa-l ridici!
draga Gabi,nu este prima oara cand intru pe blogul tau...insa de cand te-am descoperit,te vizitez mereu. ai niste retete superbune.acum,tocmai am luat reteta ta de strudel,vreau sa-l fac deseara.am vazut ca vrei sa renunti!de ce?doar pt. a da satisfactie unor rautaciosi?nu cred ca merita!felicitari pt.blogul pe care l-ai creat si... tine-o tot asa...din bunatati in bunatati!te saruta cu drag tot o Gabriela!
Va multumesc foarte mult pentru aprecierile voastre si ma bucur ca va plac retetele pe care le prestez.
Gabriela draga, am trecut peste acele momente, si, dupa cum vezi, m-am intors. Iti multumesc pentru ca te-ai gandit la mine! :)
Buna...Sunt Isabela(cea noua)...in seara asta fac strudelul asta care arata delicios iar duminica pt ca sunt Sf Mihail si Gavril am sa fac cozonacul caramelat cu nuca...inca o data felicitari pt retete...sunt pe placul meu...desi la unele trebuie sa ma abtin pentru ca sunt pe meleaguri straine si nu gasesc ingredientele...revin cu un post mai tarziu
ok...sunt tot Isabela-am promis un post, asa ca ma tin de cuvant;strudelul iese foarte bun, singura chestie e ca la mine trebuia un pic mai mult zahar in visine ca erau cam acre...sunt in Italia si am gasit doar un singur fel de compot de visine la magazinul romanesc si era un cam acru.Am inlocuit alunele cu migdale pt ca sunt intoleranta la alune si a iesit bine...Chiar eram in criza de desert:prietenul meu e un mare mancacios de dulciuri si nu mai stiu ce sa mai fac in fiecare zi.Multumesc Gabriela
Isabela, iti multumesc pentru comentarii si sunt incantata ca ti-a placut. Desigur poti pune zahar dupa gustul tau, mai ales ca fructele au fost acrisoare bine. Oricum te-ai descurcat cu brio!
Salutari si numai bine iti doresc! Te las ca acum ai treaba cu prajituritul, sa nu iti lasi iubitul prea mult sa astepte.
Puuup!
pppffff...numai cand am vazut poza si deja imi ploua in gura, cat debine si delicios poate sa arate, chiar ca te indeamna sa poftesti la toata prajitura si sa o termini fara rasuflu..:D
Trimiteți un comentariu