Topul celor mai folosite sosuri pe care trebuie sa le prepare o gospodina este de departe condus de MAIONEZA.
Va prezint cea mai rapida metoda de a prepara o maioneza STRONG, dintr-un ou intreg.
Si galbenus, si albus.
INGREDIENTE
pentru un ou
- 300 ml ulei de Floarea Soarelui
- 1 oua (scoase de o ora din frigider)
- 1 lingurite de mustar
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 praf de sare
PREPARARE
Masurati uleiul, apoi adaugati toate ingredientele intr-un castron, de preferat inalt.
Se introduce pasatorul cu cutitul pana jos,
incercand sa cuprindeti sub cupa lui galbenusul.
Mixati la viteza maxima.
Din primele secunde, maioneza se formeaza rapid in jurul pasatorului.
Incepeti sa ridicati incet pasatorul, fara insa al scoate din zona de maioneza.
Ridicati incet pana la inglobarea totala a uleiului.
Dupa consumarea oricarei urme de ulei,
mai pasati maioneza formata inca 20 secunde,
introducand si scotand pasatorul din cantitatea totala de maioneza.
Va devenii atat de tare, ca puteti intoarce fara griji castronul cu gura in jos.
62 de comentarii:
Bravo! super si filmuletul! Mersi de idee, am sa revin sa-ti spun daca mi-a iesit!
Multumesc! Ideea a fost a sotului meu si executia tot a lui. Eu fac maioneza dupa aceasta metoda de mai bine de opt ani, iar sotul meu de cand o stie, o face singur.
Nu se poate sa nu-ti iasa. Astept sa revii cu impresii.
Gabi, ma bucur foarte mult ca mi-a reusit maioneza facuta dupa instructiunile din filmuletz!!
Super rapida treaba!!!
Eu o faceam la mixer si-mi reusea intotdeauna, da' asta este o metota geniala!
Pupici!
Gabi, mi-a reusit maioneza facuta dupa metoda postata de tine si Zamzuu.
Sunt tare incantatata de rapiditate!!
Pupici multi!
Bulinuta, draga mea, ma bucur sa te vad si iti multumesc pentru vizita!
Si eu, cand am invatat-o de la o prietena, am fost incantata de rezultatul atat de rapid. Acum o face de fiecare data Zamzuu si-i tare mandru.
Pupa piticii si sanatate la toti!
Foarte tare! (propriu și figurat)
Am mai încercat o dată, acum vreo lună să fac maioneza așa (de fapt văzând postul, mi-am achiziționat blender vertical :) ). Atunci cred că am pus muștarul și lămâia reci (nu mai țin minte). Și s-a tăiat într-un mare fel. Mare descurajare!
Azi am repetat, cu detaliul semnificativ că am lăsat toate ingredientele pe masă vreo două ore. În 2 minute era maioneza mea ... betoooon!
Mulțumesc pentru tot ce împărtășiți cu noi!
Ma bucur ca esti incantata de rezultat. Bravo si pentru ca nu te-ai lasat invinsa de esecul precedent.
Puuup!
Gabriela, tocmai am incercat aceasta reteta si e jos cu palaria !
Nu ne-a venit sa credem cat de repede se prepara :)
Deoarece trebuia sa o fac si mai rapid , am scos oul din frigider si l-am incalzit pentru vreo 5 minute in apa calda. Si mi-a reusit si asa.
Mersi de reteta! Sunteti foarte harnici!
bravo. bravo
multumesc mult
este super maioneza
BD
asa o facea si maicamea dar nu imi place cu albus, nu stiu de ce, pitici, merge la fel si cu galbenusuri fara albus, testat de mine. super filmul il dadui mai departe :)
Exceptionala reteta.E prima data cind fac maioneza(proaspat divortat) si mi-a reusit din prima .Ingredientele la temperatura camerei, nu din frigider.Succes garantat in jumatate de de minut !
Va multumesc mult.
In mod cert voi incerca si alte retete prezentate !
Sincere felicitari ...Sarbatori fericite !
mie nu mi-a iesit.... :((( promit ca mai incerc, nu ma descurajez :D
va pup si La Multi AAAni!
Dupa ce m-am chinuit de cand ma stiu sa fac maioneza "clasic" cum am invatat de la mama, sa invart intr-un singur sens cu mixerul si sa incorporez uleiul treptat, cu grija sa nu se taie, si-mi lua incomparabil mai mult ... acum descopar aceasta reteta si nu-mi vine sa cred cat de usor puteam sa fac maioneza in tot acest timp! Am vazut filmuletul, am incercat, mi-a iesit din prima (cu un blender Braun Multiquick). Ce usor e !! Si e si tare, nu curge! Ma uitam la ea si nu-mi venea sa cred. Oau!
De acum incolo nici nu o sa ma mai chinui cum faceam pana acum, sa incorporez uleiul cu rabdare ca inainte, de acum stiu - toate ingredientele la gramada si in 30sec Hocus-Pocus gata maioneza! :)))
Multumesc mult de reteta !!!!!
super tare ma uitam la filmulet si nu mi venea a crede ochilor>felicitari pt idee nu am incercat inca dar sigur o sa incerc de curiozitate chiar daca nu am nevoie de maioneza!bravo
Extraordinar!Felicitari, am incercat,a iesit extraordinar de rapid.Cind a vazut soacra-mea, nu i-a venit sa creada.Pai voi stiti cite ore dura cu telul sau furculita?!?.Felicitari si multumesc mult
Bine ca sunteti voi isteti! :P, nu am apucat sa citesc toate comentariile insa ce am citit toata lumea fericita. Mie nu mi-a iesit... din prima, a doua oara urmand reteta intocmai, a iesit perfect. Prima data nu am pus albus ptr ca eu asa stiam ca se fac maionezele, fara albus. Bravo si mersi, o sa stau mai des pe acest site.
Vali Cretu
mie una nu imi placea sa fac maioneza. jur ca nu faceam deloc. dar de cand cu reteta asta super super tare o fac mereu .nu mai cumpar de la magazin. si mi-a iesit din prima. felictari si merci mult pt ajutor.
am facut si eu maioneza in viata mea (si am 28 de ani) nu facusem maioneza
am mai incercat odata dar cu mixer... evident nu a functionat ...dar mi-am achizitionat un blender super super ieftin dar nu a contat ca tot a iesit exact ca in film super repede super buna!
multumesc mult!
este de departe cea mai tare reteta ever! uram sa fac maioneza...aveam emotii ca se va taia...it's just great!
o dau mai departe!
am incercat si reteta de cozonac, succes maxim, am repetat clar!
sotz a vazut tocanita cu pleurotus...testata deja si aceea :-)...ce sa mai, m-am transformat intr-o mare admiratoare si am de gand sa prestez tot ce e pe aici...
gabriela un buchet de flori virtual pt tine!
Superrrr...dar am o intrebare, sa inteleg ca totusi cu mixer normal nu merge?O sa incerc oricum....merita riscul...pup
Superrrr...dar am o intrebare, sa inteleg ca totusi cu mixer normal nu merge?O sa incerc oricum....merita riscul...pup
kamessytta, te rog eu sa nu incerci cu mixerul normal, sigur nu-ti va iesi! Fa-o cu cel vertical, numai asa iti garantez reusita. Hai te pa!
Nu am mai dat demult pe aici si vaz ca s-au strans o multime de comentarii la care nu am raspuns... deh, asa mi se intampla de o vreme buna, nu-i in regula cu mine :))
Ma bucur pentru toti care au incercat aceasta reteta de maioneza rapida si ma pup ca am reusit sa usurez munca multor gospodine. Sa aveti spor dragelor in tot ceea ce faceti!
iti multumesc enorm de mult pt aceasta reteta de maioneza...e geniala.....sunt ink la incput in ale bucatariei asa k mi a fost de un imens ajutor....multa sanatate
Zamzuu fiind cine? Zamfirescu Constantin?
Dacă da, salutări!
Întradevăr ştiu şi eu reţeta asta de mult timp de la el.
Poate să-ţi confirme personal.
Oricum... nu e important. Important e că e bună maioneza.
Gabriela multumim pentru postare. Am incercat si eu azi aceasta reteta si mi-a iesit din prima .
Felicitari . Un buchet de floricele din partea mea.
buna gabriela,am si eu o intrebare ,daca vreau sa fac o cantitate mai mare de maioneza pun toate ingredientele in cantitate dubla?multumesc
Multumesc si eu tuturor!
Desigur Ada, totul la dublu. Spor!
am incercat de 2 ori si nu mi-a iesit desi am urmat intru totul reteta :( oare e din cauza ca am luat oul direct din frigider?
Deci va iubesc pe amandoi! Mai ales pe inventatorul acestei tehnici. Voi nu va dati seama ce major breakthrough in culinarit ati facut voi :) Dupa decenii de chinuiala la frecat cu lingura sau mai rau cu mixerul cu doua palete care invariabil o taie.
Sa va zic o chestie totusi, ca am vazut ca unora nu le iese. Prima data nici mie nu mi-a iesit, si am descoperit de ce. Secretul este VASUL in care se face, circumferinta lui sa fie un picut mai mare decat a capului de blender, daca nu chiar exact cat sa incapa paleta. Prima data am incercat intr-un castron normal, un pic mai inalt e adevarat, dar nu foarte stramt, si mi s-a imprastiat galbenusul peste tot si a iesit o apa uleioasa :)
A doua oara am luat o halba de bere circulara in care incapea fix fix paleta. Asta e, trebuia sa improvizez. Am ramas tampita. Mi s-a format maioneza in 30 de secunde. Si al dracului ou era sloi de la frigider, la fel si mustarul :)) Deci nu e de la temperatura, e de la vas :)
"Succesuri" multe va doresc si sa scapati de stresul maionezei. Jos cu maioneza din comert!
Sarbatori fericite!
Si eu va iubesc maaaaxim!!!!! :* Mi`a iesit din prima!
Foarte interesant modul de preparare a maionezei. Va rog sa mi spuneti si mie daca trebuie un anumit tip de blender sau merge cu ori blender vertical? ca vreau sa-mi cumpar si sa nu dau banii degeaba.
P.S.: Foarte tare blogul!!! Felicitari
Asa cum a scris si Pitbulitza, si vasul are o mare importanta.
Draga mea Pitbulitza si eu va iubesc pe toti si ma bucur pentru multumirile venite din partea tuturor.
Un an nou plin de reusite, pace si bucurie!
Emmy, ai nevoie de un blender vertical, exact ca al meu.
buna....nu pot sa fac si cu mixer normal?trebuie sa imi cumpar neaparat blender?
va multumesc!
Buna sa-ti fie inima!
Din pacate aceasta maioneza nu se poate face decat cu acest mixer, cu unul normal nu va iesi neam.
Daca iti cumperi un astfel de mixer il poti folosi si la alte creme, supa- crema s.a.m.d.
e fff interesanta metoda.......si deosebit de utila...multumim mult de tot pt postare.n-as fi crezut ca nu se taie daca nu vedeam filmuletul, dar asa....E SUPER!!!!
Ma asteptam sa vad un robot ultra-modern cu care prepara maioneza "rapida" domnu' bucatar ...cand vad un blender ....cum am si eu !!! Am ramas masca . Felicitari pentru idee , tare !!! Acum am la foc legumele si o sa fac maioneza "cu modelul" vostru . Frate , toata viata are omu' de invatat in viata ... Felicitari !!!! Iuliana
Acum 30min am vazut reteta si am zis hai sa incerc. Sincer daca nu vedeam filmuletul nici ca credeam..
Mi-a iesit perfecta! Oul l-am pus de la frigi intr-o cana cu apa calda; mustaru era rece si lamaie nu am avut din pacate. Dar si asa a iesit beton!
Multumesc pentru reteta! ai un blog minunat!
SUPER MAIONEZA!!!! Tocmai am folosit aceasta reteta si sunt foarte multumit.A iesit din prima,fara nici un fel de probleme.Mersi mult de reteta si asptept si altele.Succes!!!
Pentru cei carora li s-a taiat maioneza: toate ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura...adica faceti bine si scoateti ouale, mustarul si lamaia din frigider cu vreun sfert de ora inainte sa va apucati de maioneza...!
Gabriela chiar azi vreau sa fac maioneza.. sper sa nu dau gres ! :)) Ideea e geniala.. sper si invatacelul din mine sa se muleze bine pe situatie :)
Este o reteta geniala,face minuni in doi timpi si trei miscari....si apropo eu folosesc ingredientele din frigider scoase si nu mi s-a taiat deloc...deci incercati...
Cea mai buna metoda de a face maioneza pana sa gasesc reteta ta nu mi-a iesit niciodata maioneza se taia mereu,chiar azi am incercat reteta ta si a mers de minune.....Nota 10.Mersi
ideea e minunata.sunteti niste bucatari desavarsiti.mi-a iesit din prima desi am avut putine emotii.blenderul a fost unul destul de ieftin,nici macar de firma si totusi maioneza mi-a iesit.pt cei care vor sa stie are motorul de 200wt si 50 rotatii pe sec(sau min?).oricum merita!va pup si mii de multumiri.
De cand am vazut reteta ta de maioneza nu mai cumpar maioneza din comert. E minunata ideea!! Ieftina si rapida! Multumesc pentru ca mi-ai usurat viata un pic!
E a shpea oara cand fac maioneza asta, si de fiecare data am luat toate ingredientele din frigider, a iesit de fiecare data.
Sa nu fie o problema la modul cum manevrati blenderul.
Toate cele bune si "succesuri"!
Off-topic: Comentez pt prima oara pe acest blog (unde am ajuns urmand linkul din http://www.simonatache.ro/2011/12/08/stiati-se-poate-face-maioneza-30-secunde/ ) - bine v-am gasit, spor si succes in continuare!
On-topic (cel putin oarecum):
- Multumesc pt "pont", il voi aduce la cunostinta doamnei mele (desi asta ma va "costa" un cumparat de blender - nu cred ca are)!
- Cu scuzele de cuviinta pt contrazicere:
"Topul celor mai folosite sosuri pe care trebuie sa le prepare o gospodina este de departe condus de MAIONEZA."
Eu TOTUSI continui sa cred ca topul respectiv este condus de sosul alb (Bechamel) - ceea ce insa nu inseamna ca SI in opinia mea maioneza n-ar fi si ea pe undeva pe acolo, in fruntea topului (mai ales pt... gospodarii mai putin gospodari, care nu se dau in vant dupa mancaruri complicate gen musaca).
Hello! eu nu am blender vertical, se poate face intr un robot cu cutit, are si un cutit de plastic..sau in blender inalt..?? mi se pare super sa poti face maioneza atat de repede!! super
Faceam in casa o maioneza super buna, dar cu timpul m-am cam saturat... Vazand reteta asta, CU albus si cu TOT uleiul pus, n-am crezut ca va iesi - asta nu m-a impiedicat insa sa o incerc azi :) Am respectat instructiunile si... A iesit!
Insa este putin cam prea beton pentru gustul meu si am decis s-o fac mai 'cremoasa', asa ca am adaugat cateva linguri de iaurt (si pe cea traditionala tot asa o macelaream...) iese mai 'lejera'... Se poate folosi si smantana, daca se consuma imediat. Altfel, lasata in frigider mai mult timp... i se degradeaza gustul.
Pe scurt: felicitari pentru reteta ingenioasa si multumiri ca ne-ati spus-o si noua! Craciun Fericit!
Am incercat si eu reteta de maioneza rapida si tot ce pot sa spun este felicitari si multumiri ca ne-ai spus-o si noua! Craciun Fericit!
Exceptionala metoda!!! Mereu apelam la altii sa ma ajute cu maioneza, era un chin, du-te prin vecini/pe la rude cu ingredientele si mixerul clasic...Doamne, cat timp pierdut mai ales ca aveam acasa toate conditiile si ustensilele necesare.
Multumesc din suflet pentru "pont", asa cum mentiona cineva anterior.
am facut prima data maioneza si am facut-o dupa aceasta reteta si aceste instructiuni si mi-a iesit super!nu ma asteptam! multumesc :)
E super! Multumesc...
super tare, mi-a iesit din prima, multumesc pentru indrumari si filmulet, asa am fac mereu o maioneza rapida si buna
Cea mai taree maioneza!!!!!! Tralalalal!!!! Nu-mi vine sa cred!!! Mi-a iesit perfect!!! Multa si buna!!!! Dintr-un singur ou???!!! Bestial!
Felicitari! E o resita la care seretul,zic eu,este albusul care leaga foarte bine acest amestec.Sunteti tari,sarbatori fericite !
Geniala ideea!!! Abia astept sa rad de tata care se chinuie mereu cu maioneza:))...Am facut cu oua reci si mustar rece chiar si mai putin ulei nu conteaza....e important doar mixterul vertical si bolul inalt ca sa iasa sigur:D
tre'sa recunosc la inceput am fost sceptica, dar e o metoda geniala!!! mi-a iesit o maioneza perfecta si e si prima oara cand fac asta! Multumesc!
mie nu imi iese, nu stiu de ce, incepe sa se formeze maioneza, ridic, cum ziceti, dar la un mom dat se face moale, am mixer vertical , dar este de metal capatul, oare din caza aia? nu inteleg de ce pt ca la inceput se formeaza
Nu are importanta daca mixerul are capat metalic, incercati sa il ridicati cat mai usor , nu va grabiti.
Trimiteți un comentariu