Un alt fel de Marie, sub alta palarie.
1- Altfel de Marie, pentru ca de data asta am tocat organele cu cutitul, nu cu masina de tocat. Treaba asta a luat ceva timp. Cu masina ar fi durat pret de 10 minute, poate nici atat, dar la tocatul cu cutitul e musai sa-ti faci o cafea luuunga, sa-ti chemi "remorca" la taclale, iar cutitul sa fie brici, ca daca-i bont, iti toci in plus inca o ora din timpul de pregatiri. Dar daca esti in criza de timp, nu e o alegere inteleapta.
2- Sub alta palarie... Ineditul acestei retete de drob este "vasul" in care se prepara. Si acela este un buzunar intre coaste si putina carne de pe ele. Daca ai visat in copilarie sa te faci doctor, acu' e momentul sa arati lumii intregi ce a pierdut. Ai de facut o incizie de super-acuratete, in care mana ta fina va da clasa tuturor chirurgilor, incizie facuta cu cutitul, dar repet, sa fie super-ascutit, apoi ai de p-reparat niste organe pe care mama natura, in nemernicia ei, a gresit si le-a pus aiurea, imprastiate pe categorii, rinighi, bojogi, splina, ficat si inima. Pai ce-i cu debandada asta? De cand organele stau separate una de alta si pe deasupra mai stau si in interiorul coastelor. Corect este ca toate sa fie la un loc, gramada, maruntite si coafate cu ceva oua si balarii aromate si puse unde trebuie dom'le, adica deasupra coastelor, nu in interiorul lor, unde erau, total aiurea. Si la final, dupa ce ai "vindecat" mielul, ii cosi ranile intr-un mediu steril, pe tava de operatii, cu ac si ata de cusut, ca nu cumva sa se imprastie opera ta de arta. Apoi il pui in cuptorul de reanimare si cand e vindecat complet, ii faci externarea pe masa de sarbatoare. Atunci sa vezi viata pe mielul ala. Daca n-o zburda el din farfurie in farfurie, pana or ramane de el doar coastele, sa nu-mi ziceti mie doctor Gabi, chirurg specialist la sectia de bucararie reparatorie.
INGREDIENTE
si
PREPARARE
vezi reteta Drob de Miel
Singura diferenta este ca in compozitia drobului
se pun doar 4 oua crude.
Asa arata o ora de munca la cutit.
Coastele lui Vasilica cu tot cu pulpa din fata.
Imi cam fluiera vantu' prin buzunare...
Pestera Scaricica.
Asa arata corect. Organele sunt in sfarsit unde trebuie.
De aci vin si vorbele:
Gras si frumos,
sau
Plesneste de Sanatate
Scos de la "reanimare".
Portia lu' Z. Dupa remuneratie, conashule...
Vrajeala, ar vrea el.
Organe la lucru.
Merg ca unse, langa un pahar de vin rosu ca focu'.
POFTA BUNA!
si
HRISTOS A INVIAT!
33 de comentarii:
Adevarat a inviat! si sarbatori pascale dupa sufletele voastre frumoase!
Trebuie sa fie minunat, ca tot ce faci tu draga mea, mi-ar fi fost drag sa impart cu voi un asemea deliciu'.Pup la toti
Hristos a inviat !
ti-a iesit un drob extraordinar.Mi-ai adus aminte de copilarie.acasa doar asa facea mama drobul,de cand am venit la bucuresti am avut un soc sa vad cum mananca astia drobul,fara coaste.cand cumpar miel de paste si eu il fac asa.anul asta nu am cumparat decat organe.ingredientele pentu drob si eu le maruntesc numai cu cutitul,nu la robot.
Adevarat a inviat! Paste Fericit! Domnul sa iti binecuvinteze casa!
Drobul arata fantastic! te pup!
wow....arata fantastic! felicitari!
Sarbatoarea Invierii Domnului sa va umple casele de bucurie si sufletele de lumina! Hristos a inviat!
HRISTOS A INVIAT!
Hristos a inviat!
Fantastica ideea cu drobul,nu mai spun cat de apetisant este...O aptamana minunata!
Foarte frumos si gustos!
Si eu am vrut sa fac ceva asemanator, dar nu aveam "starea" necesara.
Nu am facut nici torta pasqualina, preferata sotului! Dar, mai e spanac in piata.
Paste Fericit! in continuare, va doresc.
Sarbatori FEricite! si cat mai multe retete savuroase.
Excelent, ca de obicei!
Paste fericit!
Iti multumesc! Si noi va dorim sa petreceti Sfintele Paste in pace, lumina si belsug! Va pupam cu drag!
Adevarat A Inviat!
Pansy draga, noua ne place oricum, fie in prapure, la tava sau in coaste, e exceptional. Nu facem nazuri nici daca este tocat la masina sau cu cutitul, dar este adevarat ca cel tocat la cutit este mai aspectuos, dar gusturile ingredientelor se combina totusi mai bine cand organele sunt date prin masina de tocat.
Iti multumesc de aprecieri si te pup de nu te vezi!
@ diamond
@ Just me
@ Naina
@ ISABELA
Va multumesc din suflet pentru urari si va doresc asemenea! Va pup pe toate cu multa dragoste!
@ Blueeyes
Iti multumesc si fie ca Sfanta Sarbatoare sa iti aduca pace si lumina in suflet!
@ Gospodino, te pup si iti multumesc! Tot ce-i mai bun tie si familiei tale!
Primavara de abia a inceput, asa ca ai tot timpul sa faci si tarta cu spanac. Si eu mai am miel la congelator pentru stufatul pe care inca nu l-am facut, parca a fost prea mult si asa.
@ Irina, draga mea, iti multumesc si iti doresc si tie un Paste fericit!
gaby,draga mea,te asteapta un premiu la mine pe blog pe care ti-l daruiesc din tot sufletul.il meriti cu prisosinta !
Paste fericit si binecuvantat!
wow deve essere buonissimo!
Sper ca ai petrecut cu bine Sarbatorile Pascale.ideea cu drobul trebuie brevetata ca este geniala,desi iti trebuie rabdare de chinez batran sa tai la cutit atatea organe.pupici si numai bine
Este cel mai "minunat" drob pe care l-am vazut pana acum!
Iti doresc sa ai parte numai de impliniri,
satisfactii si multa sanatate. Hristos a Inviat!
Adevarat a inviat!!!
O reteta si o prezentare de nota ...100!!! Gabitza esti tare fata!!! Dar tu stii asta!...Pentru asta (si nu numai)...TE IUBESC!!!!
Pacat ca nu pot sa simt gustul drobului cand miusc din monitor, ca balele imi curg!
Prezentare... senzationala!
Felicitari sincere pt blog !
Adevarat a inviat!E f buna reteta. Ptr ca retele sunt gustoase si blogul arata f bine... pick up your Best cook blogger award.
wwwaaawww! suuper..mooama ce bine arata...deja ma luat foamea.
Cristos a inviat. Draga Gabe iti doresc sa ai un Paste care sa semene cu tine. Frumos si generos. Nu am facut niciodata drob in coaste, nu am stiut nici ca exista asa ceva.Este o ideie minunata, asa nu mai alergam nici dupa prapure (danteluta in care se pune). Eu mai puturoasa il dau prin masina. Nu-i asa de bun ca cel taiat bucatele, dar dispare si asa, de parca nici nu ar fii. Mai ales ca sint singura din grup care inca il mai fac. Nu te-am mai vizitat cam demult si mai aflu noutati. Pup mult si pe tine si pe ai tai. Nina
Wow,de-a dreptul spectaculos!E prima data cand vad asa ceva,arata de milioane,dar ai avut o rabdareeee!Felicitari!
Foarte frumos, super imi place.
Draga mea din nou nu te dezminti!!! Cu aceasta noua minunatie!!! Ti-am spus ca esti minunata?!??
Acuma eu as dori sa-mi spui daca esti suparata pe mine? iti tot las mesaje off si pe mess...si nu-mi raspunzi..e totul ok?...te-am suparat cu ceva?...te vad online iti las mesaj si tu apoi inchizi si nu-mi raspunzi...daca te-am suparat cu ceva te rog sa ma scusi...n-a fost cu intentie...sper ca esti bine, ca toti sunteti bine si sanatosi...te sarut cu drag
la mine pe blog te asteapta un premiu:*
Pe blog la mine te astepata niste premii!
gaby ,draga mea,am facut si chiflele tale,cu afumatura,am facut mici corectii,am sa le postez cu link-ul de rigoare.probabil ca esti ardeleanca,de aia ai multe retete care le stiu si sunt ca ale tale.
am instituit un premiu virtual pe luna asta,cam colectiv ce-i drept,dar o sa ma indrept.daca iti face placere ,treci pe la mine sa-l ridici.in cazul tau e dedicat.
ai nevoie de o musca-n lapte? eu pic oricum :)
stii de campania"sfoara-n tara"? no , ca am ridicat-o si la rangul de campanie . esenta: gospodinele din blogosfera isi fac cadouri. Ce , cum , unde si cum gasesti pe blogul meu la categoria "d'ale boscodinelor- sfoara-n tara". daca iti face placere , te asteptam cu bratele deschise. O zi superba si scuze pentru bruiaj :)
e dai sa si gustam sau doar ne faci pofta?
:))
Trimiteți un comentariu