Zicala scoasa de unii: "Ce e bun, ori e scump, ori rar, ori ingrasa."
Da' de ce sa gandesti dom'le atat de "rarefiat"? De ce sa nu gandim mai... comprimat, mai atotcuprinzator? Deci, tinand cont de experienta mea vasta (si cand spun vasta, ma refer la diametrul curelei de la bracinari), rectific: "Ce e bun, e scump, e rar si da, ingrasa al naibi de mult." Si partea cu ingrasatul e atat... atat de adevarata. Si o stiu pe piele mea.
Si acum sa despicam firul in patru.
1 - Ce e bun...
- Da dom-le, da' asta nu e bun, e excelent, e dulce, savuros, racoros, fin, de exceptie.
2 - ...ori e scump...
- Ma rog, e o forma de a zice. Asta depinde de cine vorbeste de el. Un cineva care pune pret pe parizer mai mult decat pe o bucata macra de carne, va zice si de data asta ca asa ceva e scump, dar cine apreciaza calitatea, va trece cu vederea.
3 - ...ori e rar...
- Da, e rar, ca se face doar la ocazii, iar de data asta Gabi l-a facut pentru aniversarea zilei de nastere a lui David, fiul nostru cel mic, care si-a mai pus la catastif inca un an plin de rasete, veselie, bucurii, mici necazuri, doi dinti noi, un "R" care sa incapataneaza sa nu iasa clar pe gurita, (cred ca va fi un rârâit de clasă), si cam tot ce poate face un baiat super activ si totusi cuminte, la varsta de 7 ani. LA MULTI ANI, puiule.
4 - ...ori ingrasa.
- Cat de adevarat! Dar daca il halesti cu cap, nu te ingrasa, dar ce, poti? Pai la cum arata si la ce gust super are, tine gura inchisa daca poti. Eu unul, n-am putut, am tot tinut-o ocupata cu mestecatul. Crema, blatul, jeleul, pasta de decorat, portiera, parbrizul, jentile... nu stiam la care sa ma opresc. Saracul Lighting McQueen, (ca asa il chema pe individul rosu de pe tort), n-a mai ajuns la FINISH, ca s-a FINISH tortul.
Reteta pentru interiorul tortului este TIRAMISU CU LAMAIE
si este preluata de la prietena noastra Dora, pe care o gasiti aici.
In rest, munca si iubire.
Fotografie paparazzo din garajul lui Lighting McQueen.
Era la SPA. Impachetari cosmetice cu Butter Cream cu aroma de vanilie.
Ingineru' lu peste fiert.
Tuning Auto.
Etapa de pus geamurile si folia omologata RAR.
(v-am zis io ca-i rar tortu' asta)
Podiumul premiantilor.
Tortul imbracat cu pasta de zahar pe care va trona castigatorul.
Seamana mai mult a saltea de pat,
sau a caramida BCA.
Stii de unde vine numele de BCA? Iti spun io:
- Bai, ce Cashto Arata.
Annoncer-ul zbiara in microfon:
...pe ultima suta de metri,
concurentul cu nr 95, Lighting McQueen trece in frunte
si castiga cursa si implicit locul de onoare de pe tort.
Sa-i fie de bineeee.
(si noua, dupa ce l-om hali)
Premiantul face poze inainte de a fi prezentat noului sau sponsor...
Cred ca Lighting McQueen e hipnotizat.
Io i-am zis sa nu se mai holbeze atat la lumanari,
ca altfel, noaptea o sa faca pipi-n...garaj
Sa mai zica cineva ca americanii au drumurile ca-n palma.
Uite si tu ce ditamai gropanu' e-n asfalt.
Basescu e de vina.
- Lasa, ma' campionule, ca la noapte dormi cu mine-n pat,
mancati-as volanu'.
Atacul clonelor.
Care-i una si care-i alta?
Stiu io.
E cealalta.
Ma duc la "benzinaria" din frigider sa alimentez,
ca au primit Shampanie Premium, cu cifra octanica 100.
Si apoi ma urc beat la volan, cei puii mei,
ca o data face fii-miu cei 7 ani d-acasa.
HAI, POFTA BUNA
SI CALE BATUTA !
Gici cine e la volan?
Rrrrinng......ding......ding......ding......ding......ding......ding......ding...ding...
Seamana cu mine.
50 de comentarii:
Impresionant tort, Gabriela, pentru mine esti etalon al rabdarii! Lucrezi cumva in domeniu? Ai talent, nu gluma!
La multi ani pentru sarbatorit! Sa va fie sanatos si fericit, mereu inconjurat de persoane dragi!
Draga mea, iti multumesc pentru apreciere si urari, te rog sa ma crezi ca este primul meu tort imbracat in pdz. Intr-adevar am destula rabdare si urmaresc si cele mai mici detalii dar si sotul meu a fost un adevarat ajutor. Am lucrat in echipa si asta se vede.
Puuup!
Aaaa, uitasem... nu lucrez in domeniu cu toate ca mi-ar place teribil :)
Ma bucur ca ai scris dupa atata vreme despre un tort atat de spectaculos. Sa iti traiasca puiul si sa va bucurati unul de altul!
Pupici
super reusit, mii de felicitari
complimenti con applauso!!un vero capolavoro! ciao!
Multumesc mult Isa! Te pup!
Ah, timpul asta care trece prea repede.
Multam fain, Daniela!
Grazie Federica! Pupici multi!
L-am admirat deja :). Parca tot pustiu' e mai frumos :P ! Hai sa ne intoarcem la analiza tortului: detalii perfecte, rabdare de chinez batran, o capodopera culinara! Felicit echipa, ati conlucrat la inalta clasa!
Inca ceva: incepand de azi, am demarat un fel de top personal al celor mai bune postari din blogosfera culinara romaneasca, in saptamana ce a trecut. Te anunt ca esti in top 5 si poti vedea despre ce e vorba aici: http://cuinabanateana.blogspot.com/2010/05/crema-blogosferei-culinare-romanesti-1.html .
la multi ani puilui tau! super tortul..felicitari!
Gabriela, arata super tortul - este PERRR-FECT! Imi place tare mult blogul si pe langa faptul ca mi-am incantat ochiul cu asa creatie, am mai si ras de mi s-a scuturat bracinarul :-)))) Va pup pe-amandoi ca ati facut fericit o asa mandrete de copil si...La Multi Ani domnului Zamfirescooooo!!!
Cum am mai scris si pe culinar, tortul este senzatonal.
Se pare ca si domnul Z are talente ascunse :)
Sa va traiasca fecioru` si sa mai ne "facem plinu" cu Shampanie Premium multi ani de acum inainte.
fenomenal!!!!!
perfect.
La multi ani! pustiului tau. Foarte fain tortul! Un aspect de nota 10! M-ar interesa si pe mine reteta dar cand am deschis linkul dat de tine nu s-a deschis la ceva care sa aduca a "tiramisu cu lamaie"; si cum blogul culinar respectiv este plin de retete de tort nu pot sa le iau pe toate la rand. Asa ca rugamintea mea este sa indici pe care anume dintre torturile de pe blogul dora's sweettreasures l-ai facut. Multam!
Suuuuper tort Gabitza!!!!Felicitari echipei pentru munca depusa si pentru rezultatul desavarsit si La Multi Ani frumosi si buni lui David, sa creasca mare si voinic!
Va pup pe toti, cu drag!
Laura draga, multam fain pentru tot si te pup dulce!
Ti-am lasat un comentariu pe blogul tau si am sa mentionz si aici, asa cum ai spus.
Fetelor, dragele mele, va multumesc la toate pentru cuvintele frumoase pe care le-ati scris aici! Si voi m-ati facut sa ma simt extraordinar.
Va pup si va imbratisez!
P.S. Reteta tortului este perfecta dupa gustul meu si o gasiti pe blogul Dorei, asa cum am specificat si cu link. TORT TIRAMISU CU LAMAIE
Am intrat din nou pe blogul Dorei si nu mai vad reteta acestui tort, ori am orbit eu, ori nush ce. In orice caz. sigur este postat si pe culinar la retete in imagini.
Spor la cine vrea sa-l mestereasca!
am ramas fara cuvinte..e o adevarata opera de arta felicitari tortul e senzational....La multi ani pt baiat si multa sanatate si noroc in vaiata
Nota 10 pentru toata familia...La multi ani pentru flacau! Sa fiti sanatosi si sa ne mai incantati cu asemenea frumuseti! Bravo!!
ca intotdeauna perfectiune ! ala micu' e sigur baiatul tau !
esti buna, dar limbajul lasa de dorit. ma simt de parca citesc presa de mahala tiganeasca manelistica sau cum mai vrei. suna oribil si prostesc. chiar nu mi se pare funny.
Gabi, o minunatie, ca de altfel TOT ce iese din manutzele tale! Pupaturi maxime pentru sarbatorit si pentru restul familionului
Dragele mele Naty, Naina, Pansy, Guvi, Dana2dor, Giovana Ana, Petit Foury, Just me, Laura Laurentiu, Federica, Daniela, Isabela, Nati si toate fetele pe care le cunosc, trebuie sa va fac o marturisire. Voi sunteti trandafirii pe care ii primesc dupa o munca de zile de pregatire, documentare, alegere a materialelor, nopti de preparare (pentru ca noaptea imi e mai spornica, cand dorm atomicii mei), decorare, fotografiere, prelucrarea pozelor, postare, cam tot ce trebuie facut pentru o astfel de munca, pe care sigur voi, gospodine adevarate o faceti la fel ca si mine. Va multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase adresate fiului meu si va asigur ca i le-am transmis, chiar daca la vasta asta el e preocupat de cu totul altele. Bun inteles ca superbul buchet de trandafiri mai are si spini, care inteapa, folosindu-se de anonimat (ca la cate andree sunt pe lumea asta...), care din lipa de bun simt, sau educatie omit sa lase o vorba buna despre aniversat, se rezuma la doua cuvinte pentru a aprecia, in schimb lasa o fraza acra, ca si strugurii vulpii. Pentru voi, prietenele mele, toata dragostea, pentru spini-foarfeca.
Mesaj pentru spin. Daca ai face macar o farama din ce fac eu, daca ai avea macar o zi, viata mea, ai aprecia corect, dar asta nu se va intampla nici intr-un milion de ani. Limiteaza-te doar la ce stii sa faci mai bine, adica sa critici, dar cauta alte locuri in care sa-ti drenezi fierea. La mine, pe blogul meu, printre retetele muncite de mine, printre pozele mele si textele mele nu mai ai ce cauta. Te poftesc sa treci pe strada mea miercurea, ca atunci trec gunoierii.
La multi ani David! Sa cresti mare si frumos puiule!
Gabi, tortul este absolut senzational. Felicitari intregii echipe ;) pentru realizare.
Jos palaria, doamna!
senzational arata tortul, pur si simplu da clasa multor cofetarii ale caror torturi n-au nici pe sfert din aspectu' si ingrijirea care are tortul vostru , sincere felicitari !
La multi ani puiului vostru si printesei ranjite de langa el, tare curioasa sunt ce minune de tort i pregatiti si de ziua ei :)
nu vreau sa-l omit pe zamzuu, imi place la maxim stilu' in care povesteste reteta :D
in ceea ce priveste duamna andreea, nu zic decat atat : o cornuta .
Doamne, ce impresionant este!!!
Si modul in care l-ai prezentat dezvalkui un adevarat simt al umorului si arat ca nu ai pierdut copilul din tine. Am noroc acum ca baiatul meu e la gradidinita caci daca l-ar fi vazut......
Felicitari!
La multi ani! fiului tau.
Wow, one of the best read posts so far.
La multi ani lui David, cerem scuze de intarziere. Salutari dragi si voua, tortul ca deobicei minunat!
premii binemeritate te asteapta la mine pe blog
Superb torul, Gabi! Esti o artista, ca de obicei :)
CU intarziere iti doresc sa va fie puiutul sanatos si voios si norcos :)
M-as cara si eu o tura cu dl McQueen...e perfect!...m-am amuzat teribil citind "povestea" da capo al fine...ai umor!
La multi ani fericiti lui David, sa va traiasca!
O adevarata opera de arta. Felicitari tie, ajutorului si La multi ani sarbatoritului. In ceea ce priveste postul in sine, este plin de umor si buna dispozitie. Felicitari.
Buna,super tort imi plac retetele voastre asa ca am postat blogul la mine pe blog...Salutari din Resita.
Pe cand o noua reteta, Gabi?
Ne e dor de tine.
Mükemmel..Bu blogu sevdim.. (Excellent!I loved this blog)
Oh, Doamne, nu-mi vine sa cred ca am ratat petrecerea lui David!!!
Multi, multi ani frumosului mic (ce bine-ti seamana, Gabitaaaa :P)
Sa va traiasca, sa fie sanatos si vesel, iar voi sa il rasfatati si pe viitor cu un tort pe masura astuia :))
...fug, ca daca vede Bogdi cu ce-mi scald ochii, ma pune sa ii refac gluma de tort pe care i-am facut-o cand era mai mic...si mai necajit, hihi...
Va pup pe toti!!!!!!!!!!!!!!
Buna,
Sunt din Timisoara si VREAU si eu un tort la fel pentru pustiul meu care face 4 ani in 20.11.2010!!!!!!!! La bucatarie am nota -10, prin urmare nici nu are rost sa ma apuc. Deabia imi ies clatitele.
Te rog frumos, daca doresti sa ma ajuti, o sa iti solicit un minim efort, acela de a inlocui in blogroll-ul tau Cuina Banateana cu Retete ca la mama (asa se numeste blogul meu de azi) si linkul este www.retetecalamama.ro. Iti multumesc din suflet. Laura Laurentiu - Retete ca la mama
Super echipa, si rezultat pe masura! Felicitari! Eu recuperez si va admir minunatiile.
aceeasi M (seima)
foarte frumos tort, presupun si gustos, iar gustu trebe sa fie fff bun :D bravo felicitari
Aveti niste copii deosebiti ,sa va bucurati de ei,iar voi ,dragii mei ,sunteti de milioane,si numa' buni de tinut pe la casa omului!Va multumim pt. munca pe care o depuneti;Gabi,multumesc pt. ca m-ai invatat sa fac "babanii" dar acum ii musai sa ma ajuti ,TE ROG, sa fac si eu un Fulger d'asta!Cand o sa ai putin timp liber ,poti sa imi dai anumite "detalii tehnice".De ex. ce culoare (colorant) ati folosit la "caroserie"?
Buna,
Super tort! Mi-ai dat o idee minunata cu tortul facut de tine pt. puiul tau si as avea si eu nevoie de o informatie de la tine. Vreau si eu sa stiu o reteta ca sa pot imbraca tortul (un fel de martipan), pot sa fac figuri cu ce iese din reteta?
Ms mult
Mihaela, uite reteta dupa care fac eu pasta de zahar cu care imbrac tortul si modelez figuri.http://www.culinar.ro/forum/continut/Tehnici-ustensile-ingrediente/13878/Pasta-de-zahar/
Vreau si eu sa fac masina Cars- imi poti spune cum ai reusit? Ce blat ai folosit? Si poate mai exista vreun secret? Ms mult
Acest tort l-am vazut acum pe situl cofetariei BLANKA din IASI.Frumos tort,insa nu agreez ideea de a iesi in evidenta cu munca extrem de migaloasa,a altuia.COFETAR
Multumesc pentru avertizare. Am vizualizat de ja furaciune si le-am scris. Sper, pentru ei, sa-si ceara scuze si sa stearga. Multumesc inca o data.
Trimiteți un comentariu