miercuri, 1 iunie 2011

SOS DE PIPER VERDE

INGREDIENTE SOS DE BOABE DE PIPER VERDE
- 100 ml vin alb sec
- 2 linguri de cognac
- 200 ml de Creme Fraiche sau smantana subtire
- 1 lingurita mustar de Dijon, sau altul cu boabe
- 1 lingura boabe de piper verde din saramura, zvantate
- sare de mare
- piper negru proaspat macinat, ghici cu ce...

PREPARARE SOSULUI
Vinul si cognacul se pun intr-un vas mic
(nu pahar, desi tenteaza, ca te ia de creieri)
si sa dau in clocot. (amestecul, nu creierii)
Se lasa sa fiarba cca. 10 minute, fara capac,
pana cand lichidul scada la jumatate.
Adevarul e ca la cum arata,
ii statea mai bine intr-un pahar, cu cuburi de gheata.
Vezi, uite pe ce cheltuie nevasta-mea bunaciune de licoare.

Se adauga Creme Fraiche, sau smantana subtire, batand bine.
Se lasa sa dea in clocot pentru 10 minute,
sau pana cand sosul se ingroase putin.
ATENTIE! Sare de mama focului, ca fantana de la Mall.
Tineti-l sub control cu telul, ca va decoreaza hota cat ai zice FLEOSCH!

Se adauga mustarul Dijon...

...apoi boabele de piper.

Se sareaza cu rasnita PEUGEOT, pentru cine are,
cine n-are sa ma-ntrebe de sanatate.

Se pipereaza cu sora tuciurie a rasnitei de sare,
Ce alba-neagra cu castiguri 100%.

Se serveste fierbinte...

2 comentarii:

TURUNCUTATLAR spunea...

în mâinile de îngrijire a sănătăţii. Arata foarte frumos. Imagini foarte frumos. Blogurile că urmez tip.

Naina spunea...

Foarte bun sosul de piper, la fel il fac si eu, doar ca pun si putina lamaie.